Cele mai bune locuri pentru o vacanță la plajă în Puglia!

Înzestrată cu 800 de km de coastă între două mări – Ionică și Adriatică, regiunea italiană Puglia este una dintre cele mai ofertante destinații pentru plajă din Europa. Din partea de nord în Gargano la Peninsula Salento din sudul regiunii, aici vei descoperi locuri fascinante unde să te relaxezi la soare o vară întreagă. 

Ți-ai propus o escapadă la plajă în tocul cizmei italiene pentru noul sezon turistic 2020? Profită de Ofertele Early Booking lansate de AeroVacanțe și rezervă din timp un sejur în Puglia la tarife tentante ce pornesc de la 426 euro/persoană! Pachetele de vacanță includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, taxe aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică. 

Surprinde cele mai spectaculoase peisaje marine!

Întregul țărm al regiunii Puglia este brăzdat de numeroase grote și stânci cu forme neobișnuite, din care răsar case galbene ce par suspendate între cer și mare. La poalele dealurilor acoperite de viță de vie și livezi de măslini și portocali, se ascund plaje intime, sălbatice, unde modernitatea încă nu a știrbit din farmecul local. Pitoreasca regiune italiană deține și câteva plaje premiate, unde nisipul foarte fin și apele cristaline, alături de facilitățile turistice excelente le-au adus certificatul european de „Blue Flag'.

Punctul de start în aventura estivală la plajă este Polignano a Mare, o mică urbe medievală aflată la mai puțin de jumătate de oră de cosmopolita capitală Bari, remarcabilă prin viluțele cochete săpate în stânci deasupra mării. Bijuteria locului este Lama Monachile, o plajă deosebită din pietricele albe și aurii, protejată de vânturi datorită stâncilor împunătoare care o înconjoară. Micul golf de la Marea Adriatică este asemeni unui fiord, apele azur fiind liniștite și cristaline datorită numeroaselor roci și recife aflate aici. 

Continuă călătoria spre Gallipoli, supranumit „orașul frumos', care încă din 1800 a fost un important port comercial de la Marea Ionică, fiind principalul furnizor de ulei de lămpi și mirodenii. Pentru iubitorul de mare și soare, atracția principală a orașului este celebra plajă La Purità, nume venit ca o descriere a nisipului fin, de un auriu pur, și a apelor foarte clare asemeni celor din Insulele Maldive. Înconjurată de zidurile fortificate ale orașului vechi și cu o vedere excelentă spre micuța insuliță SantAndrea marcată prin Farul de Observație, plaja La Purità este una dintre cele mai frumoase din regiunea Puglia. 

Pe coasta sudică a Mării Adriatice nu prea departe de pitorescul oraș Lecce, vei găsi o oază de liniște și pace, cunoscută sub numele de Plaja Mora Mora. Perla micului sat de pescari San Foca, este cunoscută pentru nisipul alb ca spuma laptelui și golfulețul intim cu apă de un albastru-celest din care răsar zeci de stânci și grote pe jumătate scufundate. 

La jumătatea distanței dintre Lecce și Otranto – alte perle din Puglia, te poți opri pe nisipurile argintii ale încântătoarei plaje Torre DellOrso. Înconjurată de dealuri molcome acoperite de măslini și vegetație mediteraneeană, fâșia de coastă este catalogată drept „cel mai bine păstrat secret al regiunii Puglia', un colț de paradis în care trebuie neapărat să ajungi mai ales dacă ești pasionat de scufundări. Apa cristal în nuanțe de azur, stâncile din calcar ce răsar din golfurile turcoaz, atmosfera liniștită și facilitățile moderne, transformă Torre DellOrso în una dintre cele mai bune plaje din Italia.

Indiferent spre care dintre plajele regiunii Puglia te vei îndrepta, o vacanță aici va fi una memorabilă pe care îți vei dori, cu siguranță, să o repeți! 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta