Cel mai iubit dintre tați a lucrat și pentru revista Avantaje

E cool, frumos, deștept, cu o carieră și o evoluție profesională briliantă, loial și foarte îndrăgostit de soția lui, cu care împarte firesc toate responsabilitățile de părinte.

Îmi place să cred că parte din felul în care prețuiește femeile se datorează și faptului că, vreo trei ani de zile, Dragoș Plăcintă a fost redactor-șef adjunct al revistei Avantaje.

dragos catalina si ava

Pe Dragoș îl cunosc de vreo 18 ani, de pe vremea când fusese cooptat să lucreze pentru rețeaua de colaboratori a revistei  Avantaje. Vreo trei ani de zile a fost redactor-șef adjunct nu doar pentru calitățile lui jurnalistice, ci și pentru latura sa feminină care îl făcea să interacționeze ușor și firesc cu colegele din redacție, femei din diverse decade de vârstă, și felul lui natural de a empatiza cu femeile. Am pus-o pe seama faptului că trăise într-o casă cu femei (mama, sora, apoi soția, soacra) și de pe atunci apreciam că va fi un tată de poveste pentru o fiică, bineînțeles.

Paternitatea a venit mult mai târziu, după ce Dragoș s-a reorientat (oarecum firesc) către presa glossy pentru bărbați, conducând două dintre cele mai prestigioase titluri în domeniu. Nu spunem care, una a sucombat, din păcate, așa că Dragoș și-a spus 'tot femeile-s baza', s-a recăsătorit și, la puțin timp, așa cum scria pe fruntea lui, a devenit cel mai instruit, devotat, implicat, adorat tată de fată pe care îl știu.

Ne-am reintersectat drumurile pe holurile Universității București, la seminariile pe care le țineam cu masteranzii de la Jurnalism. Fiecare cu fata lui, fiecare dintre ele obișnuite să își aștepte părintele în sala de curs, citind sau dormind, după vârstă. Cred că e unul dintre puținii tați care își depășesc partenera ca număr de luni în care își poartă pruncul în marsupiu. Cară copilul la piept, sacoșele în mâini și vorbește la căștile mobilului mai ceva ca femeile alea care jonglează cu copil, computer, casa, mașină, cum le vezi prin pozele cu care ilustrăm noi în revistă articolele despre supermame.

Sunt sigură că imaginea asta i-a rămas de pe vremea când lucra la Avantaje, dar am mai aflat că responsabile de acest devotament parental de excepție sunt și genele personale moștenite de la tată! Nu pot decât să îi doresc ca următorul născut (daaa, e pe drum, asemenea talente nu se lasă nemultiplicate!) să fie un băiat, la fel de vrednic precum tatăl și bunicul lui, care să fericească viitoare femei, ca soț și ca tată.

Jos pălăria, Dragoș!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate