Cel mai cunoscut cântec al lui Benone Sinulescu, fredonat de o țară întreagă

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani după o viață închinată folclorului românesc și a cântecului de voie bună, așa cum îi plăcea artistului să spună.

După ce, acum câteva luni a fost găsit inconștient în casă, viața artistului a atârnat în toată această perioadă de un fir subțire de ață. În ultima perioadă artistul nu s-a ridicat din pat fiind îngrijit de soție și de cadrele medicale. Infecția urinară de care a suferit ulterior a fost tratată cu antibiotice, fapt ce i-a slăbit sistemul imunitar.

Benone Sinulescu s-a născut în comuna Siriu, județul Buzău, la data de 24 mai 1937. A fost remarcat încă din copilărie, vocea sa deosebită atrăgând atenția profesorilor de muzică pe care i-a avut în școală. Artistul ne-a lăsat moștenire peste 100 de cântece originale, cântate în manieră proprie, deși melodia care l-a consacrat în acei ani a fost capodopera Ioanei Radu “De la moară până la gară'. În lunga sa carieră muzicală Benone Sinulescu a colaborat cu mulți interpreți, dar Irina Loghin va rămâne în sufletele românilor drept partenera de voce și scenă cu care a făcut cel mai reușit duo.

Deși era originar din Buzău, acolo unde există chiar și un festival de muzică populară care îi poartă numele, Benone Sinulescu se stabilise de ceva vreme în cealaltă parte a ţării, la Bârzava, judeţul Arad. “

'Când ajung la casa bătrânească am un oftat profund pentru că văd locurile pe unde au trecut mama, tata, cunoscuţii care nu mai sunt. Pe părinţi îi port permanent în suflet” spunea artistul despre casa părintească.

Cel mai cunoscut cântec al lui Benone Sinulescu

Deși avea 18 ani când a înregistrat la radio în 1956, piesele: “Străina mamei, străină”, “La Lenuţa sub cerdac” şi “În munţii Buzăului”, cântecul cu care a intrat definitiv în casele și-n sufletele românilor, cunoscut, fredonat și cântat de români este “RADU MAMII, RADULE”, cules , adaptat și interpretat mai întâi de Maria Lătărețu.

Ascultă melodia mai jos:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete