Ce trebuie să știi dacă vrei să devii streamer de gaming: trei elemente cheie de care să ții cont

Streaming-ul ia avânt din ce în ce mai serios în ultimii ani. Fie că vrei să faci asta pe Youtube sau pe Twitch, din ce în ce mai multă lume este interesată de acest domeniu. Înainte, însă, de a te apuca de treabă trebuie să știi că nu este totul atât de simplu precum pare. Tocmai pentru că se apucă din ce în ce mai multă lume, standardul a crescut astfel că va trebui să ții cont anumite lucruri înainte să debutezi în lumea streaming-ului.

Dacă ceea ce îți dorește este să faci streaming de gaming, poate chiar pe TikTok, atunci citește mai jos pentru a afla care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le faci înainte să începi treaba.

Trei elemente cheie înainte de a-ți începe cariera de streamer

  1. Cumpără-ți o cameră de calitate

Dacă vei începe streaming-ul, trebuie să înțelegi că este foarte importantă calitatea imaginii. Din ce în ce mai multă lume face streaming, așa că vei dori să te diferențiezi. Nimeni nu vrea să vadă o imagine neclară sau întunecată, așa că asigură-te înainte de orice că îți vei cumpăra o cameră de calitate. Îți va fi suficientă la început o cameră web de calitate, una sub 1000 de lei. La fel de important va fi însă să ai și lumini bune astfel încât imaginea să fie una plăcută ochiului. Nu subestima importanța luminilor și încearcă să cumperi două lumini pentru o distribuție egală și o imagine cât mai bună.

  1. Achiziționează un microfon

La fel de important ca imaginea este și sonorul. Degeaba vei avea o imagine clară dacă nimeni nu va putea să te audă. Vei dori să ai un sunet clar și potrivit, nici prea tare, nici prea încet. Acest lucru nu va fi posibil decât dacă vei achiziționa un microfon. Nu trebuie să îl iei pe cel mai scump la început – te vei putea încadra la cele mai mici prețuri, chiar sub 500 de lei. Este o investiție inițială mică, însă necesară dacă vrei ca lumea să rămână cu tine pe stream în timp ce te joci. Nu subestima importanța unui sunet de calitate. Imaginea și sunetul sunt cel mai bun mod prin care îți poți păstra oamenii aproape de tine la început.

  1. Asigură-te că PC-ul tău va face față

Pentru streaming vei avea nevoie de un PC puternic. Va fi nevoie de RAM destul, un procesor capabil să ducă atât streaming-ul cât și gaming-ul în paralel și bineînțeles o placă video pe măsură. La Forit.ro vei găsi plăci video pentru laptop sau PC de înaltă calitate – cumpără una dacă vei descoperi că este necesar pentru a nu avea surprize neplăcute ulterior. Nu vrei ca jocul să meargă sacadat sau să se blocheze chiar în timpul stream-ului.

Așadar, înainte să te apuci de streaming, ar fi bine să te asiguri că deții echipamentul necesar pentru a avea un început de drum așa cum îți dorești.

Sursă foto : unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial