Ce se întâmplă dacă îți vopsești părul în timpul menstruației? Este sau nu indicat?

Probabil că ți s-a atras de multe ori atenția că nu ar trebui să îți vopsești părul în timpul menstruației, asta dacă îți dorești să obții o culoare intensă și care să reziste mai mult timp. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute mituri despre păr, iar hairstyliștii sunt nevoiți să răspundă mereu la această întrebare. 

Pentru că aud în jurul lor tot felul de păreri despre vopsirea părului în timpul menstruației, o mulțime de femei ajung să își amâne programarea la coafor de teamă ca nu cumva acest factor să le împiedice să aibă acel look la care visează de foarte mult timp.

Ce se întâmplă dacă îți vopsești părul în timpul menstruației?

În timpul menstruației, în organismul femeilor se produc o serie de schimbări importante. Când vine vorba despre vopsirea părului, unele voci afirmă că din cauza dezechilibrului hormonal din acea perioadă a lunii, există posibilitatea ca vopseaua să nu se fixeze la nivelul firului de păr, iar culoarea obținută să nu fie chiar cea dorită.

Hairstyliștii sunt nevoiți să lămurească în permanență acest aspect, explicând că fluctuațiile hormonale nu intervin în procesul de vopsire a părului și nici nu îl influențează în mod negativ. Pentru a pune capăt acestui mit, specialiștii au explicat că părul nu are o activitate nervoasă, motiv pentru care menstruația nu poate afecta procesul de colorare, potrivit lifejacks.com.

Ținând cont de acest aspect, experții în frumusețe consideră vopsirea părului ca fiind un lucru perfect normal și care poate fi realizat indiferent de perioada lunii. Chiar dacă există și situații în care rezultatele obținute nu sunt cele așteptate, acest lucru nu are legătură cu menstruația, ci alți factori au un impact negativ.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cele mai noi tendințe în manichiură pentru vara anului 2018. Iată câteva modele ușor de realizat

Ce coafuri se poartă în această vară?

3 măști de față cu pepene care te vor ajuta să strălucești în această vară. Tenul tău va avea un aspect proaspăt de fiecare dată

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete