Ce se întâmplă atunci când îți tai sau pilești unghiile cu gel?

Oricine a trecut vreodată de la oja tradițională la o manichiură cu gel unghii știe că gelul este foarte durabil. Luciul rămâne săptămâni întregi și rar se crapă, indiferent câte vase speli manual sau cât de tare tastezi la laptop.

Chiar dacă manichiura cu gel pare indestructibilă, nu este chiar așa. Unghiile cresc, și după o perioadă vor arăta prea lungi. Se pare că tăierea unghiilor este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face atunci când ai o manichiură cu gel – fie că este vorba de a repara o unghie sau unghiile încep să se simtă prea lungi pe măsură ce cresc. Tăierea unghiilor va rupe sigiliul de la vârful unghiei [creat de gel și lumina UV sau LED, făcându-le mai vulnerabile la ciobire, exfoliere și agățare.

Nicio grijă, orice unghie poate fi reparată cu o pilă sau freza unghii. Deși este mai recomandat să o iei de la capăt cu o manichiură complet proaspătă dacă unghiile tale sunt prea lungi pentru a fi manevrate. Cea mai bună opțiune ar fi o manichiură nouă sau doar o reparare a acelei unghii. O manichiură proaspătă hrănește cuticula și hidratează unghiile și creează un strat protector proaspăt deasupra.

Cu toate acestea, dacă este doar o mică zgârietură pe colțul unei unghii, este posibil să o repari rapid fără a opta pentru o altă manichiură. Îți recomandăm să aplici un strat nou de gel de pe unghia respectivă, plus un strat de acoperire. Întotdeauna este mai bine să scoți gelul pentru a vedea starea de sănătate a unghiilor tale și a vedea dacă ai nevoie de vreun tratament suplimentar.

Ce părere ai de pilirea unghiilor? Ar trebui să eviți să faci și asta, dacă este posibil. Manichiura cu gel este sigilată în jurul marginilor pentru a păstra totul intact și de lungă durată, așa că pilirea unghiilor ar sparge cel mai probabil acest sigiliu și ar face manichiura mai susceptibilă la uzură. De înțeles, dacă ai o unghie zimțată, va trebui să pilești ușor unghia pentru a o netezi, așa că este important să ai mare grijă atunci când faci acest lucru, astfel încât să provoci cât mai puține daune posibile.

Data viitoare când ai o manichiură cu gel și te trezești cu o unghie crăpată, ia o pilă de unghii în mână, și întreabă-te dacă merită să o folosești sau ar fi necesar să-ți dai jos cu totul gelul și s-o iei de la capăt.

Articol creat de Agentia Campaigns.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial