Ce să faci pentru a transmite că-ți dorești cu adevărat un job

Cu toții ne-am aflat în poziția ta. Ajungi la un interviu de angajare, discuți despre poziția scoasă la bătaie și realizezi că îți dorești cu ardoare acest job. Pur și simplu sună perfect pentru tine. Deci, este timpul să începi să te vinzi cât mai bine HR Manager-ului, nu? Iată cum faci asta în cel mai inspirat mod cu putință.

Text: Mihaela Pascari

Arată-i angajatorului că nu ai ales întâmplător compania

Angajatorii caută adesea entuziasm și pasiune atunci când intervievează un candidat. Alinierea acțiunilor și declarațiilor tale cu misiunea companiei ar putea ajuta un angajator să vadă unicitatea, dăruirea ta și timpul petrecut cu studierea anumitor detalii. Cum poți face mai concret asta? Iată 2 idei:

  • Când este momentul oportun, spune-i angajatorului că te bucuri să utilizezi produsele realizate în cadrul companiei.
  • Exprimă-ți aprecierea vizavi de o decizie recent luată de companie.

Fă-ți temele și când vine vorba de întrebări

Interviul în sine este o oportunitate excelentă de a afla mai multe despre un rol și de a înțelege compania. Ia în considerare să întrebi dacă postul este nou. Dacă nu, cum a evoluat? Acest lucru îți va oferi o perspectivă asupra direcției de deplasare a afacerii. Întreabă despre KPI-ii care-ți vor fi urmăriți și instrumentele pe care le vei avea la dispoziție pentru a te asigura că vei depăși așteptările. De asemenea, poți afla aspecte interesante despre cultura organizațională prin intermediul acestor întrebări.

În primul rând, să ai întrebări bune pregătite înseamnă că îți dorești jobul suficient pentru a te gândi în viitor și a te pregăti. În al doilea rând, îți vei demonstra curiozitatea de a afla mai multe despre rol, despre intervievator și despre business-ul per ansamblu. În cele din urmă, vei putea să-ți îmbunătățești răspunsurile pe baza informațiilor pe care le obții adresând aceste întrebări și demonstrându-ți totodată atenția pe parcursul acestui interviu.

Nu uita să menționezi și de cursul urmat pentru a te familiariza cu domeniul

Nu puține sunt persoanele care-și doresc în prezent o reconversie în carieră, o migrare către domeniul IT. Și e de înțeles, salariile fiind cele mai bune din România, iar oportunitățile de angajare numeroase. Însă, e important să arăți că ești pasionat cu adevărat de domeniu, nu doar de beneficiile cu care acesta vine la pachet. Spre exemplu, poți aminti că ai urmat și un curs în domeniu pentru a nu începe chiar de la zero noul tău drum. Spre exemplu, poți apela la Proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, care te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile hard și soft, dar și să le poți pune în valoare în mediul profesional.

Proiectul Cursuri IT by eJobs are mai multe etape (cursurile propriu-zise, coaching, consiliere). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să lucrezi alături de ceilalți cursanți, de la care vei putea deprinde anumite tehnici prin care îți poți dezvolta atenția la detalii. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job.

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

  • ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
  • ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • ai absolvit cel puțin 8 clase
  • dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
  • ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
  • ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
  • ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera