Ce să faci într-o escapadă în Heraklion?

Insulă a contrastelor unde natura se dă în spectacol în fiecare zi, Creta este scăldată de apele calme ale Mediteranei și dominată de impunătorii Munți Lefka Ori, responsabili cu clima blândă pe toată perioada anului.

Cu milioane de vizitatori pe an, Insula lui Zeus este una dintre cele mai populare destinații europene, aleasă pentru plajele sale generoase, stațiunile cosmopolite, gastronomia excelentă, pentru istoria lungă și zbuciumată, dar și pentru satele pitorești unde tradițiile cretane s-au păstrat intact. 

Locul de unde îți poți începe incursiunea în lumea de poveste a lui Zorba Grecul este Heraklion, capitala și cel mai dezvoltat oraș al insulei, ce se remarcă prin zona portului mereu plină de viață, dar și prin abundența de obiective turistice. Dacă ajungi în Heraklion în această perioadă, iată câteva activități de care te poți bucura aici!

Lecții de istorie la Knossos

Când spui Creta, inevitabil te gândești la cea mai avansată civilizație europeană, cea minoică, dar și la mitul Minotaurului, la firul Ariadnei, neînfricatul Tezeu și la povestea lui Dedal și Icar. Iar ce mod mai bun de a testa pe propria piele legendele Cretei, dacă nu vizitând vechiul Regat al Regelui Minos – Palatul Knossos…. 

Mărețul edificiu minoic a fost clădit pe panta Muntelui Kefalas în anul 1900 î.Hr. și se presupune că ocupa 25.000 mp, având la bază un sistem de culoare tip labirint, despre care se credea că nu avea ieșire. Potrivit legendei, în capătul labirintului se afla Minotaurul, unde anual erau sacrificați tineri trimiși Regelui Minos, până când, în final eroul Tezeu a uciș ființa jumătate om, jumătate taur și a reușit să scape din labirint datorită preafrumoasei Ariadna.

Petrece ca un cretan în Malia 

Considerată a fi „capitala distracției din Creta', stațiunea Malia, cu aerul său cosmopolit și numărul mare de baruri, adună tinerii din toate colțurile Europei. Malia este binecuvântată prin peisajele pitorești datorate colinelor acoperite cu măslini ale Muntelui Selena. Plaja, lungă de 2 km din nisip fin, este marea atracție a locului, întreaga faleză fiind înțesată de localuri de noapte unde se dansează sirtaky până în zorii zilei. Iar dacă ești pasionat de sporturi nautice, tot aici poți practica scufundări, schi nautic sau plimbări cu banana.

Descoperă micile sate din Hersonissos

Cea mai dezvoltată stațiune cretană, Hersonissos cuprinde câteva sate pitorești preferate de turistul dornic să descopere tradițiile locului și să se relaxeze în natură. Piskopiano, Koutouloufari și Ano Hersonissos sunt trei dintre așezările încântătoare unde te poți bucura de plajă sau să te pierzi pe străduțele albe, dominate de viluțe neoclasice cu balcoane din fier forjat. De aici te poți îndrepta și spre satul Krasi, o oază de sălbăticie cu păduri de platani și izvoarele susurătoare, dar și spre Platoul Lasshithi, cu numeroasele sale mori albe de vânt și misterioasa Peșteră unde s-a născut Zeus. 

Fă o excursie până la Matala

Legenda spune că în Matala s-a oprit Zeus, transformat în taur, atunci când a răpit-o pe frumoasa Europa … Micul sat pescăresc aflat la circa 75 km distanță de capitala Heraklion  este o populară destinație turistică încă din anii 70, când grupurile de hipioți erau atrase aici de sălbăticie. 

Iubitorii de liniște și-au amenajat în peșterile aflate aproape de coastă, mici căsuțe, însă comunitatea a fost destul de rapid evacuată de autorități pentru a include zona în patrimoniul național. Încă mai poți vedea așezările improvizate în stâncile galbene precum miere, ce domină plaja aurie din nisip fin. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Creta – Heraklion– tarife de la 364 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 14.09 si 21.09, in limita locurilor disponibile!Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta