Ce probleme ale mașinii este recomandat să le rezolvi doar la service?

Atunci când vine vorba de întreținerea maşinii tale, multe operațiuni și elemente trebuie verificate pentru a vă asigura că mașina este în cea mai bună stare. Deși nu toate problemele auto au un nivel similar de complexitate, se recomandă ca numai unele dintre aceste probleme să fie abordate în service-uri autorizate. Am creat o listă a celor mai comune probleme tehnice ale mașinii care trebuie rezolvate doar de către profesioniști în ateliere autorizate.

1.  Dacă mașina are nevoie de freon, trebuie să mergi la un service auto autorizat. 

Freonul este o substanță extrem de periculoasă ce trebuie manevrată în condiții de maximă siguranță. Una dintre principalele indicații ale lipsei de freon în sistemul mașinii este reprezentată de performanțele oferite de sistemul de climă. Dacă mașina nu mai răcește la fel de eficient, e timpul pentru o încărcare cu freon.

Un tehnician autorizat poate verifica presiunile sistemului cu manometre și astfel poate determina eventualele scurgeri de freon. Dacă se găsește o scurgere, tehnicianul poate repara scurgerea înainte de a introduce freon în sistemul de climă. În plus, așa cum am menționat anterior, freonul este o substanță deosebit dăunătoare pentru oameni, așa că trebuie manipulat cu grijă și exclusiv de către specialiști.

2.                  Suspensia și caseta de direcție trebuie reparte doar în service-uri auto

Uneori este simplu să te informezi dacă suspensia mașinii tale are probleme, dar există mai multe lucruri pe care trebuie să le faci pentru a determina dacă suspensia trebuie reparată cu adevărat.

Ca urmare a faptului că suspensia afectează atât de multe sisteme diferite care influențează gestionarea pe care o poți avea asupra vehiculului, este vital să ai în vedere simptomele care trebuie rezolvate dacă numai anumite elemente par să nu funcționeze sau întregul sistem este defect.

Telescoapele, tijele, arcurile, tiranții sau articulațiile rupte sau uzate vor cauza daune costisitoare vehiculului și îl vor transforma într-un automobil extrem de nesigur pentru condus. Din acest motiv este absolut necesar să mergi la un service cu echipamentele necesare pentru a identifica problema suspensiei și pentru o reparaţie în conformitate.

 3.                  Schimbare cauciucurilor este necesar să fie realizată într-un service auto

Trebuie să realizezi, periodic, verificări de rutină ale anvelopelor pentru a te asigura că au suficientă presiune. Ca și conduită preventivă, trebuie să verifici periodic presiunea aerului din anvelope pentru a evita o avarie. Cu toate acestea, nicio măsură preventivă nu îți va apăra anvelopele de o groapă sau de obiecte ascuțite pierdute pe drum.

Dacă ai o pană, cunoașterea modalității de a remedia și materialele corecte pot preveni probleme majore. Pentru a repune mașina pe roți, ai nevoie de o cheie tubulară și o roată de rezervă total umflată. Însă, roata de rezervă reprezintă doar o soluție temporară.

Odată ce ai soluționat periodic problema penei de cauciuc, este timpul să te îndrepți către un service autorizat. Poți repara astfel anvelopa sau să o înlocuiești în cadrul unui centru de service autorizat. Un expert este capabil să determine diferite daune posibile cum ar fi o jantă îndoită sau dezechilibrată după impact.

4.                  Probleme de funcționare ale motorului sunt rezolvate eficient doar în service

Este puțin probabil să nu te lovești măcar o dată de o problemă la motor. Este o piesă esențială a mașinii tale și extrem de complexă. Dintre numeroșii indicatori care îți spun că este timpul pentru servicii de reparații auto, verificarea motorului este unul dintre cei mai des întâlniți indicatori. La fel ca și auzirea zgomotelor puternice, aceasta nu este o problemă superficială, pe care să îți dorești să o amâni, deoarece poate conduce la consecințe mult mai grave.

Luminile intermitente și martorii din bord pot indica diverse probleme pe care tehnicienii amatori ar putea să nu le vadă. Acest lucru arată că este dificil să identifici problema și să o rezolvi ca un profesionist. Dacă decizi că este o idee bună să repari o defecțiune la motor acasă, pe lângă timpul investit în reparație, va trebui să plătești mult mai mult în service, când vei afla că intervenția ta la motor a condus la o agravare a problemei inițiale sau a creat alte probleme conexe.

Profesioniștii implicați în întreținerea reparațiilor auto vor identifica din prima cauza problemei și o vor remedia corespunzător. Astfel, economisești timp și bani dacă alegi să repari mașina din prima într-un service autorizat.

5.                  O diagnoză corectă a mașinii poate fi realizată doar de către specialiști

Testele de diagnosticare pot dezvălui probleme cu motorul, transmisia, sistemul de evacuare, frânele și diferitele elemente majore ale unei mașini, în plus, probleme de performanță cu injectorul de combustibil, debitul și lichidul de răcire, bobinele de aprindere și amortizorul. Însă, chiar dacă rularea mașinii printr-un soft de diagnoză pare o procedură extrem de simplă, interpretarea rezultatelor poate fi realizată corect doar de către un specialist.

În teorie, oricine ar putea rula acest test de diagnoză, însă, în realitate, codul rezultat le spune tehnicienilor ce parametri ai motorului sau piesei sunt în afara intervalului, dar nu detaliază motivul din spatele problemei. Astfel, este necesar un expert pentru a diagnostica problema fundamentală și a o rezolva.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial