Ce nu trebuie să ratezi în Lisabona!

Ce nu trebuie să ratezi în Lisabona!

Lisabona -praça-do-Comércio(1)

Lisabona este oraşul de care te îndrăgosteşti iremediabil la prima vedere. Anul acesta, Lisabona a fost desemnată destinaţia de top a Europei pentru city break.

Ce a făcut ca să merite acest premiu? Multitudinea atracţiilor turistice, culturale, preţurile accesibile şi plajele situate la 20 de minute de centrul oraşului. Lisabona este un oraş al contrastelor, care are multe surprize ce abia aşteaptă să le descoperi.

Ce poţi vizita într-una dintre cele mai frumoase apitale europene?

Jardim Botanico – unul dintre cele mai frumoase parcuri publice din Lisabona. Situat în centrul oraşului, dar destul de departe de străzile care îl înconjoară, parcul întins pe 10 hectare este un adevărat paradis. De îndată ce intri în el, nu mai simţi agitaţia şi zgomotul oraşului. Poţi să faci un picnic în decorul superb sau doar să te plimbi pe aleile parcului şi să admiri plantele tropicale.

Muzeul de Artă Contemporană Berardo are o vastă colecţie (peste 0 mie de exponate) a lucrărilor lui Warhol, Picasso, Dali, Duchamp, Bacon, Pollok şi mulţi alţii, lucrări care reprezint zeci de curente ale artei moderne.

Castelul St. George, situat în zona istorică a oraşului este, probabil, punctul central de atracţie din Lisabona. Părţile cele mai vechi ale castelului datează din secolul al II-lea, şi chiar dacă mare parte a fost distrusă de trecerea timpului, o parte a zidurilor şi 18 turnuri sunt încă în picioare.

Poţi să urci pe ziduri şi să faci fotografii; de aici ai o panoramă superbă a oraşului. Sau poţi sta în grădină şi să admiri Turnul lui Ulise. Taxa de intrare este de 8 euro.

Praça do Comércio este cea mai mare şi mai monumentală piaţă din Lisabona. Cu vedere' spre râul Tagus, oferă o privelişte minunată! Recent renovată (în 2010), este renumită pentru coloanele din marmură care odinioară erau parte a palatului regal. În zonă sunt foarte multe magazine şi cafenele, aşa că după o sesiune de cumpărături poţi sta la o masă să savurezi o îngheţată sau o cafea.

Cea mai bună modalitate de a te bucura de sfrumuseţile oraşului este să faci o plimbare prin Alfama, zona istorică a Lisabonei. Străbătută de un labirint de străzi înguste, este un adevărat labirint în care este plăcut să te pierzi.

Exporează scuarurile ascunse, casele vechi şi priveşte localnicii. Zona din jurul castelului este prea turistică, aşa că dacă vrei să scapi de aglomeraţie, mergi spre Muzeul Fado şi spre mare.

Vei descoperi multe restaurante tradiţionale, cu mâncăruri excelente la preţuri rezonabile.

Nu poţi părăsi Lisabona fără să fi mers la un spectacol de fado. Intră într-un bar fado, Lisabona este plină de ele, dar cele mai bune sunt în Alfama. Comandă un porto şi dansează, va fi cea mai interesantă experienţă portugheză!

Autor: Catalina Alberti

 Ofertă city break Lisabona  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta