Ce modificări poți face în casă fără a apela la o echipă de profesioniști

Ce modificări poți face în casă fără a apela la o echipă de profesioniști

Perioada îndelungată de stat acasă cu siguranță ți-a demonstrat încă o dată că locuința merită orice investiție, iar confortul este esențial. În consecință, atunci când vine vorba de locul în care stai, nu ai decât o singură dorință: să te bucuri de fiecare colțișor, să valorifici spațiul eficient, să îl personalizezi în funcție de felul tău de a fi. 

Poți schimba culoarea pereților, poți construi accesorii și corpuri de mobilier din materiale reciclabile, îți poți face o mini grădină pe balcon sau chiar în bucătărie sau poți monta parchet în toată casa. 

În continuare îți vom detalia câteva dintre aceste inițiative în parte și poate recomandările noastre te vor inspira să începi să faci diverse lucruri în casa ta, fără să mai ai nevoie de celebrii meseriași.

Vopsirea pereților

Dacă în copilărie, ziua „de văruire' a fiecărei camere nu era deloc una simplă pentru ai tăi, astăzi poate deveni chiar relaxant să schimbi culoarea pereților. Ai multe opțiuni, cu vopsea lavabilă pentru bucătărie și baie, vopsea decorativă pentru living sau termoizolantă pentru dormitor. Ba, mai mult, poți alege și tapet, autocolant, desene personalizate, pereți de accent și vopsea cu efect de tablă de scris pe peretele de deasupra biroului de lucru. Cu un trafalet și o pensulă cu peri flexibili pentru colțuri, vei obține rezultatul dorit. Nu ai nevoie de reviste de specialitate pentru a face cele mai bune alegeri, ci doar curiozitatea de a analiza atent tendințele promovate de Pinterest și site-urile de profil.

Schimbarea parchetului  

Deși poate devii nostalgic, e timpul să te desparți de podeaua din lemn de cireș, superbă la vremea ei, și să alegi ceva modern. O variantă recomandabilă este parchetul laminat. Avantajele acestuia nu pot fi ignorate: este rezistent la trafic, ușor de întreținut, rezonabil ca preț, contribuie la menținerea unei temperaturi plăcute în întreaga casă. Fără doar și poate, un parchet laminat merită luat în calcul. Poate fi și ușor de montat, dacă ai o cameră dreaptă, fără prea multe colțuri interioare. Dacă ți se pare prea complicat, nu risca, apelează totuși la profesioniști. 

Nu trebuie să îți faci rată la bancă, nici să te împrumuți, pentru că e un material care se găsește la un preț rezonabil, mult mai accesibil decât lemnul sau unele variante de gresie, de exemplu. E drept, nu toată lumea are afinitate pentru bricolaj, dar acest aspect ar putea mai degrabă să te motiveze. Partea bună e că nici nu vei avea nevoie de două „mâini drepte', pentru că parchetul laminat chiar este ușor de asamblat, mai ales acele tipuri care se îmbină prin clipsare sau lipire. În plus, nu are nevoie să fie rașchetat sau refinisat.

Amenajarea unei mini grădini pe balcon

Dacă nu mergi tu prea des în grădina botanică, ce-ar fi dacă ai avea una direct al tine în balcon? Nu e un îndemn de tip teleshopping, ci o adevărată provocare, cu un rezultat spectaculos. În primul rând, trebuie să debarasezi balconul. Sortează lucrurile depozitează, mută-le într-o boxă pe cele pe care le păstrezi, donează bicicleta eliptică dacă nu o mai folosești și o parte din jucăriile de pluș adunate în adolescență. Apoi cumpără flori în ghivece sau, pentru a scăpa mai ieftin, poți să folosești recipiente de mărimi și forme diferite și să ceri „pui de flori' de la prieteni. E un început, o soluție temporară, dacă vrei. O altă opțiune ar fi să urmărești grupurile de donații (freecycle), unde foarte multe persoane donează tot feluri de lucruri, printre care și plante de interior. Nu-ți rămâne decât să te informezi despre caracteristicile fiecărei mușcate, cactus, begonie și orhidee în parte și să le îngrijești corespunzător. Câteva etajere te vor ajuta să le așezi pe categorii, în funcție de necesitățile de lumină și umiditate.

După aceste acțiuni, nu doar că vei locui într-o casă care reflectă mult din personalitatea ta, ci de fiecare dată când vei vedea cât de armonios se integrează noii pereți în ansamblul locuinței, cât de repede crește orhideea roz din balcon și cât de ușor e de curățat parchetul laminat, vei simți o mare mulțumire.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu BricoDepot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial