Ce meserii bănoase poți practica și fără studii superioare

Ești în căutarea unui job bine plătit, dar preferi să nu investești 3-4 ani într-o facultate? Nu e nicio problemă, există o mulțime de oportunități de carieră pentru cei fără licență. În multe domenii, abilitățile și experiența sunt mai valoroase decât o diplomă, iar profesiile sunt la fel de (sau chiar mai) apreciate. Descoperă în continuare 5 meserii bănoase pe care le poți practica în România fără studii superioare.

Bucătar

Îți place să gătești pentru prieteni sau familie, obișnuiești să experimentezi cu ingrediente noi și ești mereu la curent cu cele mai noi tendințe culinare? Dacă ai o pasiune pentru gastronomie, meseria de bucătar ți s-ar putea potrivi!

O astfel de carieră îți oferă numeroase oportunități de angajare, îți permite să fii creativ, să călătorești (sau să lucrezi) în străinătate și să înveți constant lucruri noi.  Înscrie-te la un curs acreditat, joacă-te cât mai mult acasă cu rețetele și nu te specializa din prima pe ceva anume, ci încearcă să descoperi cât mai multe.

Frizer/hairstylist

Această meserie nu va muri niciodată, dimpotrivă, continuă să evolueze constant. Cu cât exersezi mai mult, cu atât mai repede vei deveni un frizer sau hairstylist de succes, deci nu te teme să ieși din zona de confort. 

Investește într-un curs acreditat, apoi urmărește multe tutoriale online. Cursurile îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie la început, însă pe parcurs vor apărea numeroase tendințe de care trebuie să ții cont. Îți recomandăm să nu ignori serviciile adiacente, precum bărbieritul, foarte la modă în momentul de față. 

Controlor de trafic aerian

Această meserie este într-adevăr mai grea și stresantă, însă oferă satisfacții de neegalat. Pentru angajare îți este necesar un curs de formare pentru controlor de trafic aerian, însă ai nevoie și de anumite abilități specifice.

Controlorii de trafic sunt persoane cu o foarte bună rezistență la stres, pot lua rapid decizii importante, au abilitatea de a face calcule matematice în minte, cunosc limba engleză, se află într-o stare perfectă de sănătate și au abilități excelente de comunicare.

Mecanic auto

Un mecanic auto de calitate poate fi greu de găsit – de ce să nu devii chiar tu acela? Această meserie necesită seriozitate, sinceritate și multă grijă și atenție, însă, odată ce ai câștigat un client, acesta îți va deveni fidel pe viață.

Pentru acest job ai nevoie de studii profesionale sau tehnice de specialitate și, desigur, de experiență relevantă. Însă abilitățile interpersonale sunt la fel de importante, deci nu neglija dezvoltarea lor.

Cosmeticiană

O carieră în acest domeniu îți oferă posibilități bune de avansare și oportunitatea de a-ți îmbunătăți constant aptitudinile. 

Te poți angaja la un salon sau poți profesa din propria locuință ori în deplasare, acasă la clienți. Fiecare variantă îți oferă beneficii: la salon ai mai multă siguranță profesională, la tine acasă economisești timp, iar în deplasare poți obține venituri mai mari.

Fie că îți dorești să devii un controlor de trafic aerian, cel mai cunoscut bucătar din țară, un hairstylist cu numeroase premii, cosmeticiana care pune tuturor zâmbetul pe buze sau un mecanic auto de încredere, e bine să urmezi aceste recomandări:

  • învață constant;
  • stabilește-ți obiective clare;
  • obișnuiește-te să accepți feedback constructiv;
  • fii deschis la noi provocări;
  • nu-ți fie teamă să ceri ajutorul și sfatul celor mai buni decât tine

Mult succes!

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/controleur-aerien-virtual-atc-2243223/ 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial