Ce mănăstiri poți vizita în excursii de o zi în România de la O Zi Cât o Vacanță?

Când ai vizitat ultima dată o mănăstire care să îți rămână întipărită în suflet? România are sute de mănăstiri frumoase și merită să le vizitezi măcar pe cele mai cunoscute. 

Astfel, în continuare îți vom prezenta cele mai frumoase mănăstiri pe care le poți vizita în excursii de o zi in Romania, pe care le poți achiziționa prin intermediul O Zi Cât o Vacanță. 

Începem prin a-ți recomanda Mănăstirea Caraiman. Dacă ajungi la Bușteni, neapărat trebuie să o vizitezi. Este o mănăstire impozantă, de ctitorie ortodoxă, ce se regăsește la poalele masivului Caraiman. Dacă vei observa cu atenție, vei putea vedea că impozanta Cruce de pe Caraiman este în mare măsură orientată spre poteca dinspre mănăstire. Se ajunge foarte ușor la Mănăstirea Caraiman. Pe drumul spre telecabina din Bușteni, vei vedea pe partea stângă un indicator și o icoană ce indică drumul. Un lucru interesant de menționat este faptul că pe acest drum, se află un brad retezat de furtună, în care s-a găsit chipul Maicii Domnului

Recomandările continuă cu Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche. Se spune că aici este locul unde se împlinesc dorințele. Misterul Templului Ursitelor din Țara Făgărașului atrage mii de turiști. Experții susțin că peștera a fost de fapt un templu dacic, având o vechime de peste 2000 de ani. În această grotă se regăsește desenat chipul lui Iisus Hristos. De asemenea, tot în aceastp peșteră se regăsesc sculătate semnul Yin-Yang și Steaua lui David. 

Nu puteam să nu îți recomandăm și Mănăstirea Curtea de Argeș. Este considerată una dintre minunile arhitecturale din țară și a fost ctitorită de Neagoe Basarab. Această Mănăstire este cunoscută și pentru legenda Meșterului Manole, iar pe mănăstire este indicat locul unde se presupune că ar fi îngropată Ana în zid. Arhitectura acestei mănăstiri este deosebită și este interesant de menționat faptul că la construcția acesteia s-au folosit calcar de Albești și marmură din Grecia. Îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită detaliilor atât din interior, cât și din exterior. 

Dacă ajungi în zona Deltei Dunării, neapărat să vizitezi și Mănăstirea Celic Dere. Aceasta este situată în nordul Dobrogei și este considerată una dintre cele mai importante așezări monahale dintre Marea Neagră și Dunăre. A fost înființată acum mai bine de 200 de ani de călugări veniți de la Sfântul Munte Athos. Numele mănăstirii provine din limba turcă și înseamnă pârăul de oțel. 

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de pe lângă București este Mănăstirea Cernica. Aceasta a fost ctitorită de către vornicul Cernica Știrbei și soția sa, doamna Chiajna. Astfel, Mănăstirea Cernica este atesată documentar din anul 1608 printr-un hrisov domnesc al lui Radu Vodă Șerban. În trecut, mănăstirea a fost de fapt un schit, numit Grădiștea Floreștilor. 

Acestea au fost doar câteva dintre mănăstirile pe care le poți vizita în excursii de o zi în România. Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul O Zi Cât o Vacanță și alege-ți preferatele.

Vezi şi unde poţi face rafting, bungee jumping şi unde te poţi da cu parapanta în România!

Citeşte şi despre cabane montane la altitudine din România!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial