Ce jocuri merită cumpărate pentru copilul tău?

Fiecare copil are nevoie să-şi petreacă timpul jucându-se. În acest mod ei se dezvoltă normal și pot căpăta anumite calități sociale, de care vor avea nevoie mai departe în viață, spre exemplu își pot antrena comunicarea. Nu numai copiii pot beneficia de acest timp. Este important ca și adulţii să participe, astfel conexiunea copil-părinte să se întărească.  

Există jocuri care se pot juca pe calculator sau în persoană, în acest articol le vei putea găsi pe ambele, dacă îl citești până la final.

Iată top 5 jocuri pentru copii

  1. Cortex IQ party kids

Cortex IQ party kids face parte dintr-o categorie de board games ce este total neglijată de majoritatea copiilor. Sunt considerate plictisitoare și neinteresante. Dar, acesta vine cu ceva în plus, implica skilluri de dinamică și antrenează viteza de răspuns. 

Jucătorii trebuie să se folosească de puterea creierului lor pentru a trece de provocările intelectuale, mâinile pentru a putea coordona imaginile și multe altele. Pe lângă dinamică, acest joc introduce și un element senzorial, anume simțul tactil. În pachet sunt incluse cărți texturate și aceștia trebuie să ghicească ce tocmai au atins. Este o adiţie foarte plăcută şi distractivă pentru copii.

  1. Minecraft

Orice copil dorește să se joace Minecraft. Nu este un joc numai pentru copii, acesta a reușit să captiveze și adulți de pretutindeni. A devenit jocul acestei generaţii. Minecraft este un joc ce poate fi accesat de pe orice device electronic, asta include: telefoane, tablete, laptopuri și PC-uri. 

Acesta are șansa de a învăța copiii răbdarea, prin faptul că unele construcții pot dura săptămâni până la finalizare, creativitate, ei au posibilitatea să creeze orice design care poate sfida uneori chiar și legile fizicii ale gravitației și nu în ultimul rând, concepte simple de programare, pe baza invenției Minecraft: Education, care este folosit ca tool interactiv de predare la orele de informatică în școli.  

  1. LEGO

Poți să te gândești la LEGO ca și varianta fizică și palpabilă a Minecraft. Acesta are la bază aceleaşi principii de răbdare şi creativitate, dar are în plus faptul că îți poate ajuta copilul să-și antreneze gândirea critică și dexteritatea. 

În Minecraft face orice, deoarece știe că va reînvia de unde a plecat, ei bine cu seturile LEGO nu este atât de ușor. Numai o piesă pusă greșit sau pierdută duce la nefinalizarea proiectului. Așadar, pot deprinde și o lecție de responsabilitate din asta. Dacă ești în căutarea celor mai bune oferte pentru seturi de LEGO intră pe site-ul Altex.ro.

  1. Poptropica

Poptropica este un joc apreciat de copii și părinți, datorită experiențelor educative de care se pot bucura. Acesta este recomandat pentru copiii în vârstă de 6-15 ani. Ei creeaza un avatar în mediul online și de acolo pot călători pe toate insulele jocului în căutarea de noi provocări. Provocările se bazează pe gândire critică și logică, iar dificultatea acestora sporește pe măsură ce avansezi. Un copil mai mic, s-ar putea să aibă nevoie de asistență dacă reușește să deslușească mult prea multe mistere.

În concluzie, orice tip de joc este benefic pentru dezvoltarea normală a unui copil. Mereu este mai la îndemână să înveţe într-un joc de cât prin metoda convențională, adică o carte anostă.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial