Ce înseamnă și când sunt necesare serverele VPS?

Virtual Private Server (VPS) este găzduirea care imită virtual mediile de server dedicate dintr-un server partajat. Găzduirea VPS a devenit o alegere populară, deoarece este, în general, mai scăzută că și cost decât găzduirea dedicată și oferă o fiabilitate, securitate și performanță mai bune decât găzduirea partajată. În plus, utilizatorii obțîn acces root la server, dându-le libertatea de a instala aplicații și de a face schimbări de mediu fără a fi nevoiți să treacă prin furnizorul de găzduire, așa cum ar face-o în cazul găzduirii partajate.

VPS este adesea o opțiune excelentă pentru furnizorii SaaS, creatorii de jocuri, programatorii, companiile care au nevoie de mai mult și orice companie care are nevoie de un mediu de backup sigur și accesibil.

Un VPS sau server privat virtual, este un sistem de operare virtual care se află într-un server părinte și utilizează tehnologia specifice pentru a oferi resurse dedicate sau private altor servere virtuale. Mediul de găzduire VPS emulat, dedicat este creat pe o gazdă – fie pentur un computer sau alt dispozitiv conectat la alte computere sau dispozitive printr-o rețea, un server numit „server părinte' sau un cluster de servere. VPS-ul dublează multe dintre proprietățile unui server fizic, cu procese și funcționalități similare. Deși acționează că un server fizic, în realitate este o bucată de software care emulează hardware-ul dedicat.

Cum funcționează găzduirea VPS?

Găzduirea VPS utilizează un server părinte pentru a găzdui mai multe servere virtuale care sunt separate unul de celălalt. Folosind un software specific, compania de găzduire implementează un strat virtual deasupra sistemului de operare pentru a segmenta serverele virtuale. Separarea dintre pereții virtuali permite fiecărui utilizator să-și instaleze propriul sistem de operare și software, creând un server cu adevărat separat și privat.

Care sunt beneficiile găzduirii VPS?

Găzduirea VPS oferă câteva beneficii importante care combină cele mai bune caracteristici ale găzduirii partajate și dedicate. Funcțiile preferate VPS vor varia în funcție de modul în care veți avea nevoie de astfel de servicii. Dar, în general, există câteva beneficii cheie ale găzduirii VPS:

 • Performanță ridicată – Aveți propria lățime de bandă alocată și spațiu de stocare și nu trebuie să partajați cu alti utilizatori.
 • Creştere – Scalare este rapidă și ușoară.
 • Valoare – Găzduirea VPS nu este la fel de ieftină ca și găzduirea partajată, dar este mai puțin costisitoare decât cea dedicată, deoarece plătiți doar pentru ceea ce aveți nevoie. În general, găzduirea VPS oferă extrem de multe posibilități într-un tarif avantajos.
 • Protejarea datelor – Găzduirea VPS facilitează efectuarea de copii de rezervă ale serverului. Daca veți apela la profesioniști în acest domeniu, puteți avea garanția faptului că aveți datele protejate indiferent de situație.
 • Control – Obțineți acces SSH și root la mediul dumneavoastră, beneficiind astfel de mai mult control.
 • Securitate – Mediile VPS sunt izolate unele de altele, ceea ce le face mai sigure decât mediile de găzduire partajată.
 • Personalizare – Găzduirea VPS este extrem de personalizabilă, ceea ce reprezintă un real avantaj pentru cei cărora le place mereu să aducă ceva nou.

Găzduirea VPS este o soluție mai sigură și mai stabilă decât găzduirea partajată, unde nu obțineți un spațiu de server dedicat. Cu toate acestea, este la scară mai mică și mai ieftin decât închirierea unui server întreg. Găzduirea VPS este de obicei aleasă de proprietarii de site-uri web care au trafic de nivel mediu care depășește limitele planurilor de găzduire partajată, dar tot nu au nevoie de resursele unui server dedicat.

În momentul în care căutați astfel de servicii de găzduire sau hosting VPS, este esențial să apelați la profesioniști în domeniu astfel încât să puteți avea garanția faptului că datele dumneavoastră se află în deplină siguranță și că vă veți putea desfășură activitatea în online fără întrerupere.

De exemplu, pentru o găzduire VPS de calitate puteți opta la aceste servicii de hosting servere VPS Hostclub. Profesioniștii de la Hostclub pun la dispoziția tuturor clienților servicii de hosting VPS de ce mai bună calitate, servicii cu stocare care se realizează exclusiv pe SSD și Nvme, toate găzduite în țara noastră, și care asigură o viteză potrivită. În plus, veți beneficia și de avantajele platformei OpenVZ 7 care este disponibilă pe echipamente HPe enterprise și care beneficiază de protecție sporită DDoS VoXility și Firewall, precum și de back-up zilnic pentru un plus de siguranță.

În funcție de nevoile pe care le aveți, puteți alege din mai multe pachete, astfel încât să nu fiți nevoiți să plătiți prea mult pentru ceva ce nu folosiți dar nici să cumpărați servicii care nu vă satisfac nevoile.

Pe scurt, cei de la Hostclub.ro oferă următoarele pachete de găzduire VPS:

 • Bronz-2C4R
 • Silver-4C8R
 • Gold-6C12R
 • Platinum-8C16R

Este de menționat și faptul că, dacă nu sunteți siguri care pachet se potriviteste cel mai bine nevoilor dumneavaostra, ori pur și simplu doriți să aflați mai multe despre acestea sau aveți orice fel de nelămurire, puteți apela cu toată încrederea la serviciile de consultanță pe care profesioniștii de la Hostclub.ro vi le pun la dispoziție.

Echipamamentele utilizate de cei de la hostclub.ro sunt de ultimă oră, tocmai datorită faptului că este nevoie că dumneavoastră să beneficiați de cele mai bune servicii, fără întrerupere. Inclusiv în ceea ce privește răcirea. Pentru o bună funcționare a acestor echipamente, această echipă de profesioniști se asigură de faptul că, prin intermediul sistemelor de răcire performanțe, este asigurată o temperatură optimă pentru buna funcționare a echipamentelor, și implicit a serverelor dumneavoastră.

Toate detaliile de care aveți nevoie vă sunt puse la dispoziție pe site, astfel că sunteți invitați să accesați Hostclub.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial