Ce îmbunătățiri poți aduce în rutina ta pentru o viață mai echilibrată?

Lipsa activității fizice, a somnului, mesele haotice și prezența stresului au un impact negativ asupra organismului, lucru ce se reflectă în dispoziția noastră zilnică. Adesea ne întrebăm de ce suntem lipsiți de energie, și deși știm răspunsul, amânăm pe cât posibil clipa în care vom renunța la obiceiurile nesănătoase. De teama unor schimbări radicale, ne complacem într-un stil de viață haotic, permanent lipsiți de energie. Ei bine, secretul constă în schimbări treptate, astfel încât efortul de asimilare să fie scăzut. Pe măsură ce zilele trec, alegerile noi vor deveni obiceiuri pe care le vei face instinctiv. 

Iată câteva segmente în care poți aduce îmbunătățiri pentru o viață mai echilibrată!

Alimentație 

Din lipsa timpului, a iscusinței în bucătărie sau lipsa energiei fizice pentru a găti după o zi obositoare, recurgem la cea mai rapidă metodă de a procura hrana și anume fast food. Află că, deși pe moment senzația de foame dispare, astfel de mâncăruri nu hrănesc cu adevărat organismul, având un procentaj scăzut de proteine, nutrienți sau fibre. Fiind un iubitor al acestor produse, este dificil să le excluzi definitiv din alimentația ta, însă le poți rari treptat până în punctul în care nu le vei mai consuma. Nu trebuie să fii bucătar de profesie pentru a-ți prepara singur mesele. Există o mulțime de rețete ușor de gătit pe care le poți încerca. O alimentație sănătoasă nu se rezumă numai la fructe și legume proaspete, deși acestea ocupă un loc important într-un plan alimentar. Vitaminele, mineralele și antioxidanții sunt câteva dintre substanțele benefice pe care le conțin și de care organismul are nevoie. Carnea nu trebuie să lipsească din alimentație, fiind sursa principală de proteină, deși aceasta poate fi înlocuită cu soia sau quinoa.  Pe Auchan.ro vei găsi cu siguranță orice ai nevoie pentru a-ți schimba semnificativ obiceiurile alimentare, de la ouă, lactate și carne, la fructe și legume produse local sau internațional. 

Odihnă și repaus

Printre cele mai importante aspecte ale unei vieți echilibrate se numără odihna, mai precis un somn de calitate. Omenirea a evoluat fără ca somnul să dispară de pe lista necesităților, ceea ce-i oferă acestuia un loc privilegiat și cu toate acestea îl neglijăm. Pe cât de mult efort depunem în decursul unei zile, pe atât de mult somn avem nevoie pentru a ne încărca bateriile. Perioada de odihnă diferă de la o persoană la alta, deși există un număr minim de ore pe care toată lumea ar trebui să-l ia în considerare. Prin urmare, opt ore de somn sunt suficiente pentru o persoană cu un stil de viață sedentar, pe când un stil de viață activ cere un somn mai îndelungat. 

Activitate fizică

Cu toții cunoaștem beneficiile pe care ni le aduce o viață activă din punct de vedere fizic. Pentru a ieși din sedentarism este binevenită orice activitate ce implică mișcare. Jogging-ul este un început bun atunci când nu vrei să te epuizezi încă de la început, iar pe măsură ce capeți rezistență, poți trece la exerciții de bază de tip fitness. 

Stilul de viață este un factor de influență al sănătății noastre mentale și fizice. Fă mereu alegeri în favoarea ta și ține cont de propriile limite.

Sursă foto – unsplash.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial