Ce greşeli trebuie să eviţi pentru a avea o igienă dentară corectă
Zâmbetul tău poate fi chiar cartea ta vizită atunci când întâlnești pe cineva pentru prima oară, aşa că trebuie să ai grijă de el cât mai bine posibil. Periatul zilnic al dinţilor este un aspect foarte important. Din păcate este omis sau uitat de foarte multă lume şi poate conduce la diverse probleme de sănătate la nivelul dinţilor şi cavităţii bucale.
Iată care sunt cele mai frecvente greşeli atunci când vine vorba de igiena dentară:
- Periezi prea puţin timp
O greşeală frecventă este aceea că multă lume nu periază suficient dinţii. Specialiştii recomandă în medie cam 2 minute de periaj corect, seara şi dimineața. Totuși, nici extrema cealaltă nu este sănătoasă pentru dinţi, aşa că trebuie menţinut un echilibru sănătos.
- Foloseşti mişcări greşite de periaj
Nu trebuie să apeşi extrem de tare, ci mai degrabă să ai nişte mișcări de intensitate medie. Evită varianta de mişcare stânga-dreapta și încearcă mai degrabă o variantă sus-jos pentru a putea scoate toate resturile rămase între dinţi. Nu uita să periezi cu aceleaşi mişcări şi pe interior, pentru a scăpa de toate impuritățile şi a avea un zâmbet impecabil.
- Foloseşti doar periuţa de dinţi
O altă greşeală foarte des întâlnită este aceea că foloseşti doar periuţa de dinţi, fără a mai suplimenta şi cu alte accesorii care să te ajute să cureţi complet dinţii şi cavitatea bucală. După periaj trebuie să ai la îndemână şi nişte aţă dentară, dar şi apă de gură pentru a clăti bine toată suprafaţa. Pe 24beauty.ro găseşti multe variante de produse de îngrijire de calitate, pentru a te putea bucura de cel mai frumos zâmbet mereu.
- Nu înlocuieşti periuţa la timp
Multă lume ţine periuţa de dinţi pentru o perioadă mai lungă decât este indicat. Periuţa se uzează după un timp şi nu mai reuşeşte să cureţe suprafaţa dinţilor la fel de bine ca atunci când era nouă. De asemenea, în perii ei se pot strânge tot felul de bacterii, astfel că o dată la două-trei luni periuţa trebuia înlocuită cu una nouă.
- Te clăteşti cu apă la final
Chiar dacă multă lume s-a obişnuit să se cureţe cu apă după perierea dinţilor, indicat ar fi să foloseşti o apă de gură de fapt. De asemenea, după perierea dinţilor trebuie să aştepţi măcar o jumătate de ora înainte de a consuma alte alimente sau băuturi.
- Cureţi doar dinţii şi uiţi de restul cavităţii bucale
O ultimă greşeală ar fi aceea că atunci când se ocupă de igiena dentară, oamenii uită să cureţe şi restul cavităţii bucale, respectiv limba şi cerul gurii. După perierea dinţilor trebuie să insiști puţin şi aceste zone, unde se depun multe bacterii.
Aşadar, acestea au fost cele mai frecvente greşeli de igienă dentară care trebuie evitate pentru a te putea bucura de un zâmbet frumos şi pentru a evita vizitele nedorite la medicul stomatolog. Chiar dacă par lucruri banale, pe termen lung sunt paşi ce fac diferența, iar dinţii tăi vor arăta mai bine ca oricând.
Sursă foto: pexels.com