Ce este sindromul Moebius? O femeie a demonstrat că frumusețea poate căpăta sensuri diferite

Tayla este o femeia ai căror ochi strălucesc de căldură și bunătate. Cu toate acestea, femeia s-a născut cu o boală extrem de rară care împiedică să zâmbească, numită sindromul Moebius.

Tayla Clement, un model în vârstă de 25 de ani din Noua Zeelandă, care și-a petrecut întreaga viață în imposibilitatea de a-și mișca ochii de la stânga la dreapta sau de a se exprima cu sprâncenele și buza superioară. Tayla s-a născut cu sindromul Moebius, o tulburare neurologică rară care slăbește sau paralizează parțial mușchii faciali responsabili de controlul expresiilor și al mișcărilor ochilor.

Din păcate, afecțiunea lui Tayla a făcut-o ținta batjocurii în timpul anilor de școală. Ea a tânjit după un “zâmbet normal”, dar a învățat să își îmbrățișeze unicitatea pe măsură ce a crescut. Tayla crede că s-a “născut pentru a ieși în evidență” și a militat pentru persoanele cu dizabilități, promovând incluziunea și pozitivitatea corporală.

Cu peste 30 de mii de urmăritori pe Instagram, evoluția lui Tayla nu a fost o plimbare în parc. S-a luptat ani de zile cu ani de zile în care și-a disprețuit zâmbetul și și-a dorit unul “normal”. Prin toate greutățile sale, Tayla și-a descoperit adevărata chemare: să iasă în evidență și să aibă un impact pozitiv asupra lumii. Sindromul ei și incapacitatea de a zâmbi au înzestrat-o cu o perspectivă unică care a inspirat și a atins deja nenumărate suflete.

La doar 12 ani, Tayla a suferit o intervenție chirurgicală corectivă care i-a schimbat viața, pentru a restabili mișcarea voluntară a feței. Supranumită “operația zâmbetului”, intervenția a implicat transplantul de țesut moale de la coapsă pe ambele părți ale feței sale, scrie Bright Side.

Scopul era de a-i acorda lui Tayla abilitatea de a strânge gura într-un mod care să semene cu un zâmbet. Dar, în ciuda operației istovitoare de 8 ore, aceasta s-a dovedit a fi un eșec. Cu toate acestea, capacitatea de rezistență a lui Tayla a strălucit, deoarece a refuzat să lase acest eșec să o definească. În ciuda dezamăgirii, ea rămâne hotărâtă să facă o diferență în lume și continuă să-i inspire pe cei din jurul ei cu spiritul ei de neclintit.

tayla-clementSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Tayla doboară bariere și îi inspiră pe alții cu “chipul ei natural de relaxare”, mulțumită Zebedee Talent. Această agenție revoluționară de modele reprezintă persoane cu dizabilități, diferențe vizibile, înfățișări alternative și talente LGBTQIA.

Cu recentul său contract internațional de modeling, Tayla își trăiește cea mai bună viață și își împărtășește povestea unică. Fiind una dintre puținele persoane din lume care suferă de afecțiunea rară cunoscută sub numele de tulburare Moebius, ea este hotărâtă să își folosească platforma pentru a-i inspira pe alții și pentru a sensibiliza comunitatea sa.

Prin curajul și determinarea ei, Tayla redefinește ceea ce înseamnă să fii model și deschide calea pentru o mai mare reprezentare și incluziune în industria modei. „Sper că știi că, indiferent de ce se întâmplă, TU poți fi, face și realiza orice în această viață… ești aici cu un motiv, nu-ți strivi visele, îndeplinește-le”, a spus Tayla Clement, potrivit sursei citată anterior.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate