Ce este prosopagnozia, tulburarea rară pe care o poate avea Brad Pitt?

Prosopagnozia este cunoscută sub numele de orbirea feței, din cauza incapacității de a recunoaște fețele oamenilor.

Într-un interviu recent acordat revistei GQ, actorul Brad Pitt a declarat că este îngrijorat de faptul că oamenii îl văd distant, inaccesibil sau egocentric, deoarece îi este greu să recunoască oamenii, așa că, în mod firesc, se chinuie să-și amintească și persoanele pe care le-a întâlnit în trecut sau pe care le-a cunoscut cu câteva clipe în urmă.

Afecțiunea se numește prosopagnozie, iar Brad Pitt nu a fost niciodată diagnosticat oficial, dar simptomele sale fac să pară că suferă de orbirea feței. În vârstă de 58 de ani, îndrăgitul actor de la Hollywood a continuat să recunoască faptul că se simte rușinat că nu-și poate aminti fețele persoanelor pe care le-a întâlnit anterior.

Mai multe studii estimează că una din 50 de persoane suferă de prosopagnozie.

Prosopagnozia, cauzele acestei afecțiuni extrem de rare

Potrivit Institutului Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale (NINDS), este o tulburare neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele.

În funcție de gradul de afectare, unii pacienți pot avea dificultăți doar în recunoașterea unei fețe familiare, în timp ce alții nu vor putea să-și recunoască propria față, scrie Marca. Se presupune că prosopagnozia este rezultatul unor anomalii, leziuni sau afecțiuni ale girusului fusiform drept, un pliu din creier care pare să coordoneze sistemele neuronale care controlează percepția și memoria facială.

Pacienții pot suferi de această tulburare ca urmare directă a unui accident vascular cerebral, a unei leziuni cerebrale traumatice sau a anumitor boli neurodegenerative.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete