Ce este funcția night mode și cum funcționează

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/iphone-at-10-05-screenshot-803936/

În ultima vreme, producătorii de telefoane mobile s-au concentrat să crească semnificativ performanța acestor dispozitive sub toate aspectele. Fie că folosesc procesoare din ce în ce mai puternice, ecrane tactile extrem de sensibile sau dispun de caracteristici audio-video tot mai avansate, smartphone-urile înlocuiesc cu succes o mulțime de alte aparate. Totuși, chiar dacă au capabilități de calcul și conectivitate extraordinare, fotografierea pe timp de noapte poate reprezenta o provocare pentru multe dintre gadget-uri. Din acest motiv, unii dintre giganții tech au dezvoltat funcții incredibile pentru ca produsele lor să capteze imagini bune și în condiții de lumină scăzută.

Ce reprezintă funcția night mode

Cu toate că există persoane care au și aparate de fotografiat, cei mai mulți oameni fac poze sau înregistrează videoclipuri cu ajutorul telefonului mobil. Ei bine, dacă pe timp de zi lucrurile decurg exemplar, realizarea de fotografii este dificilă la lăsarea întunericului. Iluminarea slabă, zgomotul și imaginile neclare sunt unele dintre rezultatele ce pot fi obținute dacă dispozitivul nu dispune de funcții avansate pentru a face fotografii și videoclipuri clare atunci când camera detectează un mediu cu luminozitate scăzută.

Funcția night mode folosește Inteligența Artificială pentru a oferi posibilitatea realizării unor poze uimitoare chiar și când lumina este slabă sau absentă. De-a lungul timpului, modul de noapte a fost îmbunătățit în permanență, prin urmare anumite modele de telefoane inteligente permit fotografii care păreau imposibile, în condiții de lumină minimă și prin creșterea timpului de expunere. Blițul poate fi folosit în continuare, doar că în majoritatea cazurilor folosirea funcției night mode oferă rezultate mai bune, fără să fie nevoie de lumini artificiale.

Majoritatea dispozitivelor noi au disponibil și un mod de noapte pentru camera foto, doar că fiecare producător îl integrează diferit și, uneori, îl denumește night sight sau night view. Practic, funcția rezolvă problemele de calitate îndoielnică sau de contrast extrem care se poate confrunta utilizatorul.

Cum funcționează night mode

Acest mod de fotografiere realizează mai multe poze cu expuneri diferite și le combină pentru a obține o singură imagine iluminată corect și fără prea mult zgomot. Funcția night mode elimină toate limitările impuse de captarea imaginilor pe timp de noapte și în condiții de iluminare scăzută, asigurând detalii mai clare și culori mai luminoase.

Acest mod este integrat în aplicațiile camerei telefonului mobil și se poate activa automat, în condițiile de lumină slabă, când se deschide aplicația cameră. Pe un telefon marca Xiaomi de pildă, trebuie atinsă secțiunea mai multe' pentru a se găsi butonul care oferă acces la modul de noapte al camerei. Durata expunerii în acest mod este stabilită automat, dispozitivul ajustând-o în funcție de luminozitatea ambientală, însă utilizatorul poate experimenta și folosind comenzile manuale.

Pentru rezultate optime, dispozitivul trebuie ținut nemișcat până la finalizarea capturării, mai ales că fotografierea în acest mod durează puțin mai mult decât în mod obișnuit, ca să se rețină toate detaliile posibile.

Când se poate utiliza funcția night mode

Dacă se dorește folosirea unor subiecte contre-jour este indicată funcția night mode pentru a crea un contrast mai puternic. De asemenea, modul de noapte reprezintă o soluție excelentă și pentru fotografierea scenelor cu ape curgătoare, cum ar fi cascadele, ca să se obțină un efect neted și mătăsos de apă. Funcția de noapte poate fi utilizată când este întuneric sau lumină slabă pentru a se realiza poze și videoclipuri mai luminoase și strălucitoare, cu valori ISO ridicate, o cantitate suficientă de detalii și culori bune.

Funcția night mode este perfectă pentru captarea frumuseții deosebite a naturii pe timp de noapte sau în situații de luminozitate scăzută. Prin intermediul său, dispozitivele pot capta mult mai multă lumină, modul fiind un prieten' de nădejde al fotografilor pretențioși.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial