Ce beneficii să le oferi angajaților tăi, pentru a-i motiva

Pentru multi angajati, munca de acasa a devenit deja o obisnuinta, iar provocarile generate de schimbarile bruste petrecute acum cateva luni au fost inlocuite, treptat, de un sentiment de siguranta si de incredere in ceea ce viitorul poate rezerva. 

Cu toate ca munca remote s-a dovedit profitabila, in cele din urma, pentru majoritatea organizatiilor, acest sistem de lucru a generat noi dificultati. Monotonia cauzata de petrecerea unui timp indelungat in spatiile inchise, lipsa de miscare fizica sau interactiunea limitata cu prietenii sau colegii sunt doar cateva dintre problemele comune cu care s-ar putea confrunta angajatii care lucreaza de acasa. 

In conditiile in care aceste neplaceri pot avea efecte negative asupra bunastarii membrilor echipei si a productivitatii lor la locul de munca, este necesar sa abordezi aceste probleme eficient si, din postura de angajator, sa le oferi o serie de beneficii menite sa compenseze neajunsurile angajatilor. Afla care sunt cele mai potrivite: 

Asigura-le o pauza de masa mai lunga

Atunci cand lucrau la birou, cei mai multi angajati asociau pauza de masa cu o oportunitate de  a se detasa, temporar, de activitatile profesionale si de a se bucura de un scurt moment de relaxare, inainte de a se reintoarce la birou pentru restul zilei. 

Daca in trecut, angajatii puteau ajunge rapid la zona de relaxare special construita sau la cantina din curtea sediului, in prezent, este posibil ca parcul sau locul din care si-ar putea procura mancarea sa se afle la o distanta mult prea mare de ei, ceea ce i-ar putea determina sa renunte la ideea de a-si mai parasi locuinta, pentru a se bucura de pauza. 

In aceste conditii, prelungirea pauzei de masa astfel incat toti angajatii sa aiba suficient timp pentru a-si procura mancarea si de a petrece un scurt timp in aer liber, poate reprezenta un beneficiu cu un puternic impact pozitiv asupra productivitatii lor. Pentru a le oferi un imbold suplimentar, care sa-i determine pe angajati sa-si petreaca pauza de masa afara, le poti oferi un beneficiu aditional, sub forma unui card de masa. Deoarece avantajele cardului de masa se adreseaza atat angajatului cat si angajatorului, un astfel de beneficiu va aduce multumire ambelor parti. 

Incurajeaza-i sa faca miscare

Sedentarismul este un fenomen comun la angajatii care lucreaza de acasa, ce poate cauza atat probleme de ordin emotional, cat si de ordin fizic. Intrucat drumul zilnic spre si dinspre birou nu mai exista, iar iesirile de dupa program sunt limitate in aceasta perioada, angajatii pot ajunge in situatia in care sa nu-si mai doreasca sa faca miscare. 

Pentru a-ti sustine angajatii sa faca efort fizic, oferirea unor beneficii care sa incurajeze acest lucru se poate dovedi o metoda excelenta de a ajuta membrii echipei tale sa-si mentina forma fizica si sanatatea. Astfel, acordarea unui beneficiu sub forma unui abonament la sala de sport sau a unui voucher care sa le permita angajatilor sa-si achizitioneze articole sportive sau de fitness se poate dovedi o alegere cu adevarat inspirata. 

Un program de lucru flexibil 

Dupa ce mitul conform caruia lucrul de acasa nu va fi niciodata la fel de eficient precum cel de la birou a fost demontat, exista companii care sustin ca si clasicul program de lucru de 8 ore al angajatilor nu este o necesitate pentru asigurarea succesului unei companii ba, din contra, poate reprezenta o piedica in ceea ce priveste bunastarea membrilor echipei.

In conditiile in care majoritatea angajatilor isi doresc sa se bucure de o mai mare libertate in ceea ce priveste organizarea programului de lucru si considera ca sunt mai productivi atunci cand isi aleg, ei insisi, orele la care sa isi indeplineasca activitatile profesionale, renuntarea la clasicul program de lucru de 8 ore se poate dovedi o masura utila, atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Intrucat efectele unei astfel de masuri pot fi diferite, in functie de profilul si de cultura interna a fiecarei organizatii, trecerea la acest sistem de lucru poate fi una graduala, incepand de la un program de lucru de 6 ore si urmand ca acesta sa fie scazut, pana cand asteptarile companiei de la angajati sa fie doar acelea de a-si indeplini sarcinile atribuite. 

Motivarea angajatilor intr-o perioada marcata de incertitudini se poate dovedi o provocare, insa cu o abordare profesionista si cu instrumentele potrivite, acest obiectiv este unul realizabil.

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Up Romania

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera