Ce beneficii îți aduc produsele menstruale din bumbac organic?

Te-ai întrebat vreodată ce ingrediente conține un absorbant sau un tampon clasic? Câte substanțe toxice care îți pot irita pielea din zona intimă? Dar câte deșeuri produce un astfel de produs menstrual? 

Dacă nu, îți spunem noi: într-un singur an, produsele menstruale folosite de femei produc aproximativ 200.000 tone de deșeuri, iar aceste deșeuri se descompun în nu mai puțin de 500 de ani. Acesta este doar un motiv pentru care ar trebui să renunți la produsele menstruale convenționale și să optezi pentru cele realizate din bumbac 100% organic. Restul motivelor le vei afla în cele ce urmează!

  1. Sunt biodegradabile 100%.

Un singur absorbant clasic are nevoie de minim 500 de ani pentru a se descompune, timp în care continuă să polueze mediul înconjurător. În cazul unor absorbante organice vorbim de o perioadă mult mai mică, de doar câteva luni. Diferența este semnificativă și este determinată de ingredientele folosite în realizarea acestor produse menstruale – cele clasice conțin plastic, în timp ce produsele organice conțin doar bumbac certificat GOTS (certificat ce atestă puritatea supremă). 

  1. Sunt produse de branduri inovative și transparente.

Există branduri inovative, precum ENROUSH, care au pus pe primul loc protecția mediului înconjurător și au scos pe piață absorbante și tampoane organice pe bază de plante, mai exact bumbac 100% organic. Brandurile care fabrică produsele clasice nu sunt obligate de lege să publice lista de ingrediente, însă cele care se concentrează asupra grijii pentru mediul înconjurător sunt transparente și pun la dispoziția tuturor informațiile necesare cu privire la ingrediente.

  1. Nu conțin substanțe toxice.

Absorbantele și tampoanele convenționale pot conține substanțe toxice precum pesticide, înălbitori și parfum – din nou, nu aveai de unde să știi asta pentru că nu găsești pe nicăieri o listă cu ingredientele. Produsele menstruale organice conțin doar ingrediente naturale, fără niciun fel de substanță care ar putea să îți afecteze pielea.

  1. Sunt delicate cu zona intimă.

Zona intimă necesită o îngrijire specială, iar acest lucru se aplică și în cazul absorbantelor pe care le folosești în fiecare lună. Folosirea unor absorbante și a unor tampoane clasice timp de zeci de ani îți poate aduce iritații, inflamații, chiar alergii în zona intimă. Dacă ești o persoană cu o sensibilitate ridicată, cu atât mai mult ar trebui să ai grijă la această zonă. Acesta este un motiv important pentru care ar trebui să optezi pentru produse menstruale organice, delicate cu pielea.

  1. Îți aduc mai mult confort în perioada menstruală.

Nu în ultimul rând, ar trebui să optezi pentru produsele organice pentru confortul pe care ți-l aduc în perioada menstruală. Unele femei au declarat că au scăpat de crampe și de fluxul mare și inconfortabil – cu ajutorul absorbantelor și a tampoanelor din bumbac 100% organic vei trece mult mai ușor peste aceste perioade. 

În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii din această industrie s-au dedicat protejării mediului înconjurător, iar astăzi, femeile au o opțiune mult mai eco-friendly pentru perioada menstruală. O femeie folosește într-o viață aproximativ 12.000 produse menstruale – ar fi bine ca măcar o parte din ele să fie sustenabile și biodegradabile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial