Ce avantaje îți poate aduce schimbarea parchetului după o anumită perioadă? Află acum de ce nu mai trebuie să aștepți!

         După o anumită perioadă de timp, locuințele noastre vor avea nevoie de reparații, de retușări. Chiar dacă ne construim casa de la zero sau o cumpărăm gata făcută, în timp deteriorarea și uzura își vor face simțită prezența și vor afecta confortul nostru și al familiei noastre. Există, bineînțeles, variante pe care le putem alege pentru a amâna deteriorarea unor elemente ale locuinței, dar acest lucru nu se poate face la nesfârșit, la un moment dat singurele variante rămase fiind acelea ale reparațiilor sau a schimbării. Chiar dacă deținem casa deja de ani buni, uneori ne este greu să realizăm cât timp a trecut, câte anotimpuri s-au dezlănțuit asupra locuinței noastre și cât timp ne-am bucurat de confortul oferit de aceasta. Vine un moment când trebuie să înfruntăm realitatea și să readucem casa la același nivel.

Cât de importantă este schimbarea parchetului?

Parchetul nu se regăsește printre priorități atunci când ne gândim la modificări pe care trebuie să le facem în casă, deși ar trebui să fie în listă. Chiar dacă, de exemplu, asupra parchetului de lemn masiv putem interveni cu lucrări de menținere a acestuia, acestea nu se pot face la nesfârșit și. la un moment dat, se impune schimbarea acestuia. Ce beneficii ne poate aduce schimbarea parchetului?

1.     Beneficii estetice

În timp, oricât de mult am încerca să avem grijă, parchetul se va deteriora din diferite motive. Zgârieturile, ciobiturile, urmele, umflăturile pot fi prevenite și unele îndepărtate, dar nu la nesfârșit. Chiar dacă, cum am mai spus, lemnul masiv permite rașchetarea acestuia pentru a-i redobândi aspectul, dar nu este o acțiune care se poate face la nesfârșit. De asemenea, poate fi costisitoare, mai ales dacă este făcută în mod repetat, poate a venit timpul pentru o schimbare. Un parchet care oferă aceleași avantaje ca cele ale lemnului masiv, este parchetul din lemn stratificat de la valprestparchet.ro. Parchetul din lemn stratificat nu doar că are aceleași caracteristici cu cele ale lemnului masiv, dar vine și cu câteva avantaje în plus. Datorită procesului de obținere al acestui tip de parchet, acesta oferă stabilitate dimensională, este potrivit împotriva umflăturilor, are rezistență crescută la căldură, dar și la umiditate și vine la un preț mai mic.

2. Beneficii practice

Schimbarea parchetului poate fi începutul unui set de modificări ale locuinței care se pot dovedi benefice pentru reducerea cheltuielilor, dar și pentru confort. Odată scos parchetul, putem opta pentru montarea unui sistem de încălzire în pardoseală care, în privința confortului, depășește cu mult folosirea caloriferelor deoarece propagă căldura într-un mod uniform. Deși poate fi o investiție inițială mai mare, în timp, datorită beneficiilor aceasta se va dovedi una care a meritat să fie făcută. De asemenea, acest tip de încălzire poate avea și un rol practic, dacă este instalat în încăperi de dimensiuni mici, se poate reduce spațiul ocupat prin eliberarea acestuia de calorifere.

În concluzie, schimbarea parchetului se poate dovedi o alegere benefică pentru locuința noastră, pentru aspectul ei, dar și pentru confortul nostru.

         Sursă foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial