Ce asteptari ai de la tine pentru a alege cariera in locul serviciului?

Ce asteptari ai de la tine pentru a alege cariera in locul serviciului?

Cariera

Articol de Andreea Marc
Trainer & PR Specialist
www.andreeamarc.com

Nu te plafona la un serviciu unde indatoririle tale zilnice ies din domeniul tau de competenta si faci zi de zi ceva ce nu iti place, chiar daca esti bine platita pentru asta. Banii nu sunt totul. Da, intr-adevar, ai chirii, rate si utilitati de platit, insa daca tu vei continua in acest stil vei fi cel mult multumita de venit. Dar apare frustrarea lucrului facut cu forta, nemultumirea cauzata de lipsa de dezvoltare si crestere, nefericirea ca nu faci ceea ce iti place si stii cel mai bine sa faci.

In ultima perioada si-au pierdut locul de munca foarte multe femei si am observat ca majoritatea erau in stare sa accepte orice job, indiferent de domeniu, doar pentru a face bani. Nu merge pe premisa ca vei ramane acolo doar pana ce gasesti altceva. Vei ajunge in punctul in care vei veni in fiecare zi acasa trista si suparata pe tine.

Fie ca lucrezi undeva si iti place ceea ce faci, fie ca lucrezi undeva si nu iti place ceea ce faci, fie ca nu lucrezi si esti in cautarea unui loc de munca, pune-ti cateva intrebari inainte de a afirma ca un venit sigur de la un job frustrant este mai bun decat asteptarea unei cariere de succes:

1.Ce ti-ai dorit dintotdeauna sa faci?
2.Daca nu s-ar pune problema banilor, ce anume ti-ar placea sa faci?
3.Ce stii sa faci cel mai bine?
4.Ce te face fericita la locul de munca?
5.Iti doresti un simplu job sau o cariera in domeniul in care te simti cel mai bine si pentru care ai o chemare dintotdeauna?

Aceasta alegere depinde foarte mult de tine, de asteptarile pe care tu le ai, atat de la locul de munca, dar mai ales de la tine. Asa ca ai incredere in fortele, cunostintele si abilitatile tale si asuma-ti cateva riscuri bine calculate. Cere mai mult de la tine si renunta la ideea de serviciu facut doar pentru o suma mica dar regulata. Fa ceea ce iti place si dezvolta-ti o cariera in domeniul in care te pricepi cel mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera