Ce ar trebui să faci înainte de a pleca în concediu

Ce ar trebui să faci înainte de a pleca în concediu

După o perioadă de izolare și muncă de acasă, orele online ale copiilor, cu siguranță, tot ceea ce aștepți mai mult este o binemeritată vacanță. Și, cum vara ține cu turiștii și vremea e frumoasă, poți de pe acum să-ți planifici în detaliu ce vei face în cele câteva zile libere pe care le vei petrece la mare sau la munte. Cel mai probabil, nu ai ales o destinație îndepărtată, ci una accesibilă, în țară. Dacă vrei că totul să fie perfect, atunci concediul tău trebuie pregătit cu multă atenție, lăsând totul în ordine și acasă. Totodată, fă-ți încă de pe acum un stoc considerabil de măști de protecție, săpunuri și dezinfectanți, explică-le copiilor, dacă e cazul, de ce această vacanță va fi una diferită față de cele anterioare, când se puteau juca în voie cu alți copii.

Așadar, pentru a avea o vacanta cu adevărat liniștită, încearcă să te pregătești din timp pentru plecare. În acest sens, acest articol îți poate fi de un real ajutor:

Animalele de companie și plantele

Dacă ai animale de companie, iar rudele nu sunt neapărat dispuse să le îngrijească în lipsa ta, iar hotelul rezervat nu e unul pet friendly, atunci îți va fi relativ dificil să îți lași animăluțul pe mâini bune. O posibilitate ar fi să îl lași într-un hotel pentru animale, dar, această variantă este realizabilă doar dacă locuiești într-un oraș mare, unde există astfel de servicii specializate. O alta ar fi să îl lași în grija prietenilor, mai ales dacă sunt empatici și știu ce presupune îngrijirea unui animal de companie, mai ales dacă e vorba de un câine care trebuie scos zilnic afară, de cel puțin două ori. Chiar dacă te vor refuza, să insiști să lași mancare de caini, eventual hrană pentru pisici, pentru ca aceștia să nu aibă cheltuieli suplimentare. 

În cazul în care deții un animal de mici dimensiuni, peruși, pești, papagal, hamster, poți să le lași hrană și apă suficientă în dispozitive speciale de porționare. La fel și în cazul plantelor, vei găsi în orice magazin de specialitate sau online picuratoare automate. Dacă nu ai timp să le cumperi, poți improviza chiar tu unele din peturi din plastic sau, efectiv, poți așeza ghivecele în farfurioare umplute cu apă.

Casa sau apartamentul

Cel mai bine ar fi să achiziționezi un sistem de supraveghere video ale cărui comenzi să le poți gestiona printr-o aplicație instalată pe telefon. Astfel, vei vedea în timp real ce se întâmplă cu casa sau apartamentul, vei putea verifica dacă totul este în regulă. Dacă ai vecini sau prieteni de încredere, poți să îi rogi să treacă cel puțin o dată la trei zile pe la tine pe acasă, pentru a se asigura că totul este în ordine. De asemenea, chiar dacă, poate, vei avea tendința să faci asta, nu lăsa ferestrele deschise pentru a se aerisi. Vei recupera la întoarcere, atunci când vei fi prezentă în interiorul casei tale. Totodată, nu posta pe rețelele de socializare fotografii în timpul concediului, ci așteaptă până revii. De multe ori, astfel de dezvăluiri sunt o mană cerească pentru hoți, mai ales dacă profilul tău este unul public. Înainte de a închide ușa, pune  obiectele de valoare din casă într-un loc sigur și nu lăsa bani cash la vedere. 

După ce vei bifa toate aceste aspecte de pe „to do list', fă-ți bagajele și nu uita să te bucuri de vacanță!

Sursă: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Animaland

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial