Cauze și simptome în boala hemoroidală

Hemoroizii sunt vase dilatate ale plexului hemoroidal din canalul anal. In functie de localizare, hemoroizii se impart in doua mari categorii: hemoroizi interni, care se dezvolta în interiorul rectului si hemoroizi externi, care se dezvolta sub pielea din jurul anusului. Peste 50% din persoanele adulte pot avea la un moment dat un episod deboala hemoroidală. 

Tratamente ale bolii hemoroidale

Simptomele bolii hemoroidale nu sunt deloc plăcute, cu atât mai mult dacă este vorba despre un stadiu avansat al bolii unde pot apărea crize hemoroidale. Din fericire, există numeroase optiuni pentru tratarea eficienta sau ameliorarea simptomatologiei bolii hemoroidale.

Pentru un tratament adecvat, se recomanda consultul de specialitate inca de la primele simptome pentru excluderea unor afectiuni mai grave.

Adoptarea unui stil de viata sanatos cu o dieta bogata in fibre ajuta la ameliorarea simptomatologiei.

Care sunt cele mai comune simptome in cazul hemoroizilor?

Simptomatologia bolii hemoroidale depinde de tipul de hemoroizi

  1. Hemoroizi externi

Aceștia sunt localizați sub pielea din jurul anusului iar semnele și simptomele pot include:

  • Mâncărime sau iritație în regiunea anală
  • Durere sau disconfort
  • Inflamare în jurul anusului
  • Sângerare

Hemoroizii externi sunt mai predispuși să devină trombozați. În acest caz este vorba despre un cheag de sânge în țesutul hemoroidal. Aceștia pot apărea sub forma unor inflamații în jurul anusului.  . În acest caz, discutăm despre simptome precum durere severă, inflamații mari, noduli vizibili în zona anusului. 

  1. Hemoroizi interni

Hemoroizii interni se află în interiorul rectului. De obicei nu se pot vedea sau simți și rareori provoacă disconfort. Dar încordarea sau iritația la evacuarea scaunului poate provoca sângerare nedureroasă în timpul mișcărilor intestinale. S-ar putea să observați cantități mici de sânge roșu aprins pe țesutul igienic sau în toaletă. De asemenea, poate exista și situația în care un hemoroid intern se poate transforma într-un hemoroid prolapsat, ieșirea hemoroidului în afara anusului în momentul defecării, caz în care se poate ajunge la dureri și iritație. 

Care sunt cauzele bolii hemoroidale?

  • O cauză foarte comună este constipația. În această situație, încordarea puternică a anumitor grupe de mușchi pune presiune pe vasele de sânge din zona anală, ceea ce duce la inflamarea lor. 
  • O altă cauză comună din cauza căreia se ajunge la boala hemoroidală este statul îndelungat pe scaun – de exemplu în cazul celor care lucrează la birou sau în cazul șoferilor. Se recomandă mișcare, exerciții fizice care să relaxeze mușchii. În acest fel puteți preveni inflamarea vaselor de sânge din anus. 
  • De asemenea, inclusiv alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea bolii hemoroidale. Mancarea condimentata favorizeaza sau intensifica aparitia simptomatologiei

Când trebuie să vizitați un medic specialist pentru o consultație?

Dacă aveți sângerări în timpul mișcărilor intestinale sau hemoroizi a caror simptomatologie nu se ameliorează este necesar să discutați cu medicul dumneavoastră. 

Dacă scaunele dumneavoastră își schimbă culoarea sau consistența. Sângerarea rectală poate apărea și în cazul altor afectiuni, precum boala inflamatorie intestinala, cancerul colorectal și cancerul anal. Solicitați îngrijiri de urgență dacă aveți sângerari rectale mari și neobișnuite, cu atât mai mult dacă sunt asociate cu amețeli sau stări de leșin.

Este recomandat  consultul medical inca de la primele simptome ale bolii hemoroidale, pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat starii de sanatate a fiecarui pacient.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial