Cătălin Măruță: “Viața mea s-ar putea numi: ENTUZIASM”

Cătălin Măruță

Cătălin Măruță este o vedetă care intrigă. A fost, rând pe rând: admirat, invidiat, criticat, aplaudat, dar el, discret și talentat, își vede de drumul său.

Pe 15 ianuarie, a debutat în cadrul emisiunii tale unul dintre cele mai inedite concursuri din România, „Duelul Ansamblurilor Populare'. Tu, Cătălin Măruță, unde excelezi? La sârba oltenească sau la hora moldovenească?

La… bătuta pe loc, haha! Adică, în traducere liberă, eu stau pe loc, iar alții dansează! Glumesc! De fapt, glumesc și nu prea, pentru
că dansul nu e punctul meu forte neapărat, însă mă bucur că am decis să demarez acest concurs. Chiar văd cât talent implică
și îi respect foarte mult pe oamenii care excelează la acest capitol. Și cred cu tărie că merită promovați!

Care întrebare ți se pare mai grea: „Cine a pus cârciuma-n drum' sau „Cine-o-mpărțit norocu'?

Eu zic că… „Cine iubește și lasă', haha!

Cum era Cătălin Măruță în primii ani de televiziune?

Primul cuvânt care îmi vine în minte pentru a mă descrie pe mine, cel din primii ani de televiziune, este „entuziasm'. Pentru mine, era o bucurie imensă fiecare clipă pe care o petreceam în acest mediu. Cred cu tărie că acest entuziasm a funcționat ca un fel de ghid pentru mine, în deciziile pe care le-am luat și în proiectele pe care mi le-am asumat.

Cred că, punând suflet în ce faci și bucurându-te de fiecare pas, dai sută la sută, și prin urmare nu are cum să nu îți iasă. Tocmai de asta și acum, ca și în primii ani, pun pasiune în tot ce fac.

Într-un interviu din 2005 spuneai că ești dependent de mobil și că, dacă s-ar putea, ar fi excelent să existe sub forma unui cip pe care să ți-l pui în ureche.

Și în 2018 spun că sunt la fel de dependent. Lăsând gluma la o parte, telefonul e pentru mine o unealtă indispensabilă proiectelor mele. Cel puțin, în timpul zilei. Seara se schimbă puțin lucrurile și, oricât de tare ar bipăi telefonul, râsul Evei sau o glumiță făcută cu David ori cu Andra se aude mai tare – dacă pot să zic așa – în viața mea.

Dacă de mâine n-ai mai face televiziune, către ce domeniu te-ai îndrepta?

Dacă e să vorbim la modul ideal, cred că mi-ar plăcea meseria de… globe-trotter! Plimbareț prin lume! Nu cred că există în nomenclatorul de meserii, dar sunt din ce în ce mai mulți oameni care fac asta și câștigă bani să se întrețină, într-un fel sau altul.

Pot să fac asta? Să călătoresc prin toată lumea cu familia și să descopăr cât mai mult. Dar chiar și așa, nu cred că aș reuși să stau cu totul departe de această lume a showbizului, aș rămâne conectat într-un fel sau altul.

Ce-nseamnă „invitat dificil'?

Nu știu – ce înseamnă om dificil? E pur și simplu o chestiune de percepție personală, nu cred că ține de cealaltă persoană. Când am conștientizat asta, am început să mă raportez altfel la oameni și inclusiv la invitați.

Când lucrezi cu oamenii, face parte din fișa postului să înveți să vorbești cu fiecare pe limba lui, să fii empatic și să comunici fără să judeci. Dacă atingi acest nivel, nu ți se mai pare nimeni dificil. Iar eu am lucrat și lucrez în continuare la acest aspect.

Ce știai despre revista Avantaje până să aibă loc shootingul pentru copertă?

Că e un ghid al femeii moderne și că e citit de multe dintre telespectatoarele mele și de multe femei din viața mea.Mama fiind unul dintre cei mai mari fani! Și mi s-a întâmplat de multe ori să o „împrumut' puțin de pe masa unei colege, de exemplu.

Cătălin, ți-au reușit multe din ștafetele vieții: familia, copiii, cariera, notorietatea… Ce nume ai da vieții tale?

Am mai făcut referire la asta într-un răspuns de mai sus! Mi-aș numi viața „ENTUZIASM.'

Vorbește-mi despre proiectul „Duelul Ansamblurilor'. Cui i-a aparținut ideea, cât de greu a fost, cât de mare a fost provocarea?

Știi ce e interesant? Că în privința acestei idei, chiar nu pot să nominalizez o persoană din redacție. Pentru că a fost chiar una din ideile născute în urma muncii în echipă. Unul a zis ceva, altul altceva, al treilea a completat și uite așa s-a născut „Duelul Ansamblurilor'.

A fost dificil la început, pentru că ne-am mobilizat foarte repede și am învățat din mers. Dar a fost o experiență extraordinară: am cunoscut oameni excepționali, români adevărați și am trăit momente unice. În ceea ce privește cuvântul „provocare', trebuie să știi că e unul din cuvintele mele preferate.

Dacă te-ai duce la „Românii au talent', ce-ai face? Cu ce ai impresiona juriul?

Nu știu dacă am vreun talent care se potrivește cu „Românii au talent'. Talentul meu îl vedeți în fiecare zi, în cadrul emisiunii „La
Măruță', de luni până vineri, de la ora 15.00. Constă în a spune povești cu și despre oameni!

A consemnat: Florentina Mușat

Foto: Mihai Dăscălescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete