Cât de sigură este platforma WordPress pentru un site ecommerce?

WordPress este o platformă ce a fost creată drept o modalitate eficientă pentru publicarea de conținut, însă, de-a lungul timpului s-a dezvoltat într-un sistem puternic pentru managementul conținutului scris și nu numai. În acest moment, WordPress alimentează mai bine de 30% dintre toate site-urile de pe întregul internet, iar eficiența și popularitatea sa nu se opresc aici. WordPress este platforma preferată pentru afacerile profitabile ce activează în domeniul ecommerce.

În mod normal, cu o asemenea popularitate, apar și anumite probleme, mai mici sau mai mari, care țin fie de funcționalitate, fie de siguranță, aceștia fiind pilonii de bază ai unei afaceri online. Faptul că este folosită de atât de multe afaceri la nivel global, a făcut ca această platformă să fie o țintă pentru atacurile cibernetice care urmăresc blocarea site-urilor sau furtul de date. Cu toate acestea, WordPress este în continuare alegerea principală a afacerilor când vine vorba de ecommerce, iar asta se întâmplă cu un motiv. 

WordPress oferă o multitudine de module pentru securitate

Când alegi un serviciu de găzduire pe WordPress, poți sta liniștit știind că este în sine o platformă extrem de puternică, perfect capabilă de a opri atacurile cibernetice din a ajunge la site-ul tău. Pe lângă opțiunile de securitate pe care platforma le bifează la bază, există sute de soluții gratuite de securitate, sub forma plugin-urilor firewall din care poți alege. Aceste sisteme acționează exact ca un zid, plasat în fața site-ului tău, care îl apără în fața factorilor de risc.

Printre cele mai populare plugin-uri firewall gratuite din care poți alege se numără: Wordfence, Jetpack sau Sucuri, care oferă atât un nivel excelent de securitate, dar care pot contribui și la buna funcționalitate a site-ului tău ecommerce.

În plus, la un research atent, vei descoperi că există soluții dedicate pentru site-urile ecommerce ce au grijă de securitatea afacerii tale, dar care oferă și opțiuni suplimentare ce pot contribui la o bună viteză de încărcare a site-ului, un trafic optim sau siguranța datelor bancare ale clienților tăi. 

Actualizările dese ale platformei ajută împotriva atacurilor cibernetice

În timp ce toate sistemele garantate de un hosting WordPress lucrează pentru tine și siguranța afacerii tale, tot ce trebuie să faci tu este să te asiguri că updatezi platforma frecvent, pentru a susține eforturile în lupta pentru securitate. Update-urile ce privesc temele și plugin-urile sunt o altă barieră de bază care nu doar îmbunătățesc funcționalitatea și experiența de cumpărare, dar împiedică și atacurile malware. 

Studiile recente arată că un procent semnificativ, de aproape 40% dintre site-urile ce au suferit atacuri cibernetice au fost cauzate de versiuni vechi de software. Hackerii lucrează non-stop pentru a găsi noi modalități și breșe de securitate pentru a te ataca, iar dacă au destul timp la dispoziție să analizeze un site care nu beneficiază de schimbări, aceștia pot deveni mult mai ușor familiarizați cu modul de operare al sistemului de securitate, reușind mult mai ușor să treacă de el. 

Actualizările de software vin la pachet de cele mai multe ori cu noi unelte extrem de folositoare pentru afacerea ta. În același timp, versiunile noi de teme, pluginuri și sisteme înlocuiesc și repară versiunile vechi, care au putut fi testate și îmbunătățite, motiv pentru care este foarte important ca tu să te ocupi la timp de update-ul acestora.

Buna funcționare a site-ului tău ecommerce este strâns legată de alegerea unei companii de hosting performantă și de încredere, ce oferă pachete generoase și suport tehnic. Pentru a veni în susținerea acesteia, asigură-te că te documentezi corect pentru alegerea plugin-urilor ideale pentru afacerile online. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial