Cât de esențiale sunt produsele cosmetice?

Trăim vremuri în care toată lumea face sacrificii – consumatori și branduri – pentru a trece cât mai bine peste această perioadă marcată de pandemie, război și creșteri de prețuri la toate categoriile de produse. 

Specialiștii ne sfătuiesc să nu facem călătorii sau cumpărături inutile. Însă cine decide ce este util și necesar pentru fiecare în parte? Acum, mai mult ca niciodată, este necesar să punem sănătatea noastră pe primul loc, inclusiv sănătatea mentală. Pentru domnișoare și doamne, asta include folosirea de produse cosmetice bio. 

Ce este esențial pentru fiecare din noi depinde de nevoi și context. Poate că produsele cosmetice nu sunt chiar esențiale pentru sănătatea fizică, însă reprezintă o tehnică de adaptare psihologică la stres, destul de importantă pentru multe dintre noi. Fie că este vorba de un gel de duș parfumat pentru relaxarea de la finalul zilei sau un ser hidratant pentru față ce te ajută să începi ziua pe un ton pozitiv, orice gest de îngrijire personală contează mult.

Pandemia a lăsat în urmă nevoia de a purta mai puține produse de machiaj. Chiar dacă felul în care arătăm contează în continuare la fel de mult ca înainte de pandemie, acum ne interesează să investim mai mult în îngrijirea de bază și să ne machiem doar când avem întâlniri online.

Machiajul are rolul, printre altele, de a crește încrederea în sine și a da o anumită senzație de viață normală. Oamenii simt nevoia să urmeze aceeași rutină cu care sunt obișnuiți de o viață întreagă, cel puțin în ceea de privește îngrijirea personală – acest lucru îi ajută să gestioneze mai bine programul încărcat al fiecărei zile.

Femeile folosesc produsele de machiaj pentru a acoperi, accentua sau schimba puțin felul în care arată, iar acest lucru este foarte important în activarea stimei de sine, al sentimentului de control și de putere.

La nivel global, 1 din 10 persoane folosește mai puține produse de machiaj decât înainte de pandemie. Deși cumpărăm acum mai puține produse cosmetice, le folosim mai eficient și investim în branduri de calitate superioară.

Fiecare consumator decide ce produse cosmetice bio sunt esențiale pentru el, însă unele chiar nu pot fi scoase din ritualul zilnic de îngrijire: deodorantul, gelul de duș, crema de mâini, șamponul, crema de față, balsamul de buze etc.

Brandurile îi încurajează pe consumatori să respecte măsurile de igienă, să-și păstreze rutina de îngrijire care îi relaxează, să petreacă mai mult timp în natură sau cu prietenii și să revină la frumusețea naturală, relaxată și prietenoasă atât cu imunitatea noastră cât și cu mediul înconjurător.

Cu toții învățăm să gestionăm aceste vremuri fără precedent în istoria recentă iar mecanismele de adaptare psihologică la vremurile tulburi contează foarte mult. Nici noi nu știm ce funcționează, avem nevoie de răbdare pentru a testa și corecta din mers diverse metode. Însă un lucru e sigur: produsele cosmetice bio sunt necesare pentru a menține un sentiment de normalitate și de respect de sine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial