Cât costă sarmalele și cozonacul pregătite de Cătălin Scărlătescu! Doritorii le pot avea pe masa de Crăciun
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/12/catalin-scarlatescu-sarmale.jpg)
Cătălin Scărlătescu intră în bucătărie și anul acesta, de Crăciun. El pregătește doritorilor celebrele lui sarmale, dar și cozonaci, preparate care pot fi achiziționate online, dar nu la cele mai mici prețuri.
După demisia de la Chefi la cuțite, de la Antena 1, Cătălin Scărlătescu e foarte ocupat. Pregătește o carte online cu rețete filmate, gătește și în diverse restaurante și, mai nou, a intrat în bucătărie pentru preparatele de Crăciun.
Conform Libertatea, preparate gătite de Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun pot fi comandate de doritori. 27 de sarmale gătite de el costă 137 de lei, în timp ce un cozonac costă 99 de lei. Există și pachete speciale pentru masa de Crăciun, un cozonac, 27 de sarmale și un kilogram de murături costă 236 de lei, iar un alt pachet cu 2 cozonaci, 27 de sarmale și 0,7 kg de friptură la tavă costă 409 lei.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/12/cat-costa-cozonac-scarlatescu.jpg)
Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu
Ingrediente:
1 kg făînă
250 gr zahăr
450gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Aluatul se lasă la crescut până își dublează volumul.
ADVERTISING
2. Ulterior, se pune laptele la fiert și se adaugă zahărul. Mai apoi, gălbenușurile se freacă cu un praf de sare.
3. Într-un bol încăpător, se adaugă făina. Peste aceasta, se torn gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Întreaga compoziție se frământă până se obține un amestec elastic și se lasă la dospit pentru o oră.
4. În această etapă, se ia o bucată de aluat, se întinde și se unge cu crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat și stafide și se rulează. Rulada se taie în două și se unge cu ou, potrivit libertatea.ro.
5. Cei doi cozonaci se pun într-o tavă tapetată cu unt și se mai lasă la dopsit pentru două ore. Mai apoi, aceștia se bagă la cuptor pentru circa 1 oră la 160 grade.