Case de vânzare în București: Efectul izolării – interes sporit pentru case

Case de vânzare în București: Efectul izolării – interes sporit pentru case

Pandemia de coronavirus a schimbat câte ceva pe piața imobiliarelor. Mai cu seamă oamenii care au un ban pus deoparte sau măcar o parte și care aveau de ceva vreme în cap ideea de a se muta pe lângă Capitală au început să se intereseze de case.

Numai că aceștia nu caută doar case de vânzare în București, ci și în afara orașului, pentru că pandemia de coronavirus ne-a dat o lecție. Ne-a arătat încă o data care sunt avantajele casei 'pe pământ'. În timp ce unii au stat închiși între patru pereți, alții au respirat în voie în curtea lor.

Oferta de pe acest segment de piață, a caselor de pe lângă București, este destul de variată, putându-se preta cerințelor unor clienți cu bugete mai mici sau mai mari.

În perioada izolării impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, mulți români au devenit mai conștienți de avantajele oferite de traiul la curte – iar unii dintre ei au început chiar să caute proprietăți care le-ar permite un astfel de stil de viață. Reprezentanții unei firme de consultanță, Prohouse Office, au observant că cererea pentru terenuri și vile din Snagov (și împrejurimi) a fost, în ultima perioadă, mai ridicată decât în mod obișnuit, în special pentru acele proprietăți cu ieșire către lac.

Cu toate acestea, oferta de pe acest segment s-a mai diminuat, dat fiind că unii dintre proprietari au decis să-și retragă casele de la vânzare, pentru a se muta aici cu propriile familii.

'Pe fondul evenimentelor în derulare, cererea de vile și terenuri a crescut, bugetele alocate fiind cuprinse între 80.000 de euro și 150.000 de euro, cu un maximum de 200.000 de euro. 80% dintre potențialii cumpărători vor însă case și terenuri la lac, iar prețurile variază între 200.000 euro și 3,4 milioane de euro', a declarat Marlena Dumitrescu, manager al acestei firme de consultanță.

Ce poți cumpăra cu maximum 150.000 de euro

Potrivit datelor Prohouse Office, 35% dintre vilele scoase la vânzare în zona Snagov costă până în 200.000 de euro, 50% au prețuri cuprinse între 200.000 de euro și un milion de euro, 10% sunt cuprinse între un milion de euro și 1,5 milioane de euro, iar 5% între 1,5 milioane de euro și 3,4 milioane de euro.

Cei care au la dispoziție un buget cuprins între 100.000 și 150.000 de euro pot alege între case cu două până la cinci dormitoare și terenuri cuprinse între 1.000 de metri pătrați și 3.500 de metri pătrați.

Cele mai spectaculoase proprietăți din Snagov cuprinse în portofoliul companiei au între cinci și opt dormitoare, piscine, curți amenajate peisagistic, dar și pontoane cu deschidere de până la 100 metri lineari către lac.

Prețurile terenurilor, de la 18 euro/mp

În zona Snagov pot fi găsite, de asemenea, terenuri cu suprafețe generoase, cuprinse între 1.000 și 7.000 de metri pătrați. Prețurile loturilor variază între 18 și 60 de euro pe metru pătrat, în funcție de poziționare, de mărimea lotului și accesul la utilități. Parcelele care beneficiază de ieșire către lac au prețuri cerute de la 40 la 250 de euro pe metru pătrat (în funcție de aceleași criterii).

Zona Snagovului (cu localitățile Snagov, Gruiu și Ciolpani) este o mai importantă arie de agrement din apropierea Capitalei, principala atracție fiind lacul omonim, al doilea ca mărime din România, cu o lungime de 16,5 de kilometri. Lacul Snagov face parte dintr-o rezervație naturală protejată, în suprafață de 100 de hectare, ce reprezintă un patrimoniu natural național. În apropiere se găsește Palatul Snagov, dar și cinci baze sportive.

Idealul momentului: vilă cu 3-4 camere, plus curte

La casă, perspectiva izolării la domiciliu, de care tocmai am scăpat, dar care se poate reîntoarce oricând, pare mai suportabilă pentru mulți români.

Potrivit lui Iulian Niculae, Realtor și Broker/Owner al agenției Victoria Consult, în ultimele zile s-a resimțit o adaptare a cererii din piața imobiliară la aceste cerințe. Lucrând pe zona Otopeni, consultantul imobiliar a declarat că a primit destule cereri din partea unor clienți interesați de vile la curte, în afara orașului.

'Sunt oameni care vor să închirieze o viluță în Otopeni. Oameni care vor să iasă din București', spune acesta.

Potrivit acestuia, cele mai atractive proprietăți ar fi vilele noi, moderne, nu foarte mari, de până la 120 de metri pătrați utili, având trei sau patru camere. Acestea ar fi potrivite atât pentru șederea pe termen mediu sau lung a unei familii, cât și pentru lucrul de acasă, pentru unul sau ambii părinți.

Niculae mărturisește că, pe acest tipar, a avut o cerere din partea unui client care ar fi fost dispus să plătească chiria inclusiv pe un an în avans. Iar prețurile de ofertă pentru asemenea proprietăți, de circa 1.000 de euro, au fost chiar ușor peste nivelul normal al pieței.

În acest moment. Pe acest segment de piață, cererea e mai mare decât oferta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial