Căsătoria magică a Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip a durat 73 de ani

Arătos și cu părul blond, înaltul și atleticul prinț al Greciei a impresionat-o pe tânăra prințesă, pe atunci cunoscută sub numele de Lilibet, sărind peste plasele de tenis ale colegiului la prima lor întâlnire mediatizată.

Au fost văzuți împreună în diferite ocazii, inclusiv la nunta din 1934 a verișoarei lui Philip, prințesa Marina, mai târziu ducesă de Kent, cu unchiul prințesei Elisabeta, prințul George, ducele de Kent și la încoronarea lui George al VI-lea în 1937.

Dar la Dartmouth, când regele George al VI-lea și regina Elisabeta au vizitat colegiul naval împreună cu cele două fiice ale lor, Philip, pe atunci 18 ani și Elizabeth, în vârstă de 13 ani, au avut prima lor întâlnire oficială în iulie 1939.

Din acel moment, au corespondat constant și s-au întâlnit în mai multe rânduri. În anul 1943, Philip a fost invitat să petreacă Crăciunul cu Familia Regală la Windsor și până la sfârșitul războiului ziarele speculau despre relația lor.

Cu toate acestea, au existat unele dezaprobări și suspiciuni față de acest prinț străin în anii postbelici. Curtenii erau îngrijorați că nu era un gentleman tradițional englez, chiar dacă luptase pentru Marea Britanie în Forțele Navale.

Philip și Elisabeta, logodiți din vara anului 1946

Dar Philip și Elisabeta erau deja îndrăgostiți. Se specula, la acea vreme, că s-au logodit neoficial în vara anului 1946 în timp ce stăteau la Balmoral, însă anunțul oficial a fost amânat până după ce prințesa Elisabeta a împlinit vârsta de 21 de ani și s-a întors dintr-un tur regal în Africa de Sud.

Philip a solicitat cetățenie britanică și în februarie 1947 a devenit un subiect britanic naturalizat, renunțând la titlul său regal grec.

Numele Alteței Sale Regale a fost autorizat cu puțin timp înainte de căsătoria sa la 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey și a fost creat Duce de Edinburgh, contele de Merioneth și baronul Greenwich și a fost făcut Cavaler al Jartierei. I-a fost acordat numele și titlul de prinț al Regatului Unit în februarie 1957.

Căsătoria magică a Prințesei Zânelor și a Prințului Fermecător

Nunta, la care au participat numeroși regi și regine din întreaga lume, a captat atenția publicului în zilele austere de după război, din noiembrie 1947. Tinerii căsătoriți au fost numiți Prințesa Zânelor și Prințul Fermecător.

După luna de miere, prințesa Elisabeta și ducele de Edinburgh au rămas la Palatul Buckingham până când renovarea noii lor case, în apropiere de Clarence House, a fost finalizată în 1949.

Devotamentul lui Philip față de soția sa era clar. Primul său secretar privat, Michael Parker, un prieten din Marina, a dezvăluit: „Mi-a spus în prima zi în care mi-a oferit slujba că slujba lui este să nu o dezamăgească niciodată.'

Primul lor copil, Charles, s-a născut la Palatul Buckingham în noiembrie 1948. Anne s-a născut la Clarence House în august 1950. Zece ani mai târziu, Andrew s-a născut la Palatul Buckingham în februarie 1960, la fel ca Edward în martie 1964.

Philip și-a reluat cariera navală, urmând Colegiul Regal al Statului Naval din Greenwich și în octombrie 1949 a fost numit prim-locotenent și al doilea comandant al HMS Checkers, operând din Malta.

Cea mai frumoasă perioadă din viața Reginei Elisabeta și a Ducelui de Edinburgh

Elizabeth i s-a alăturat acolo în mai multe etape între 1949 și 1951 și a avut o viață idilică pe insula mediteraneană, savurând intimitatea relativă pe care le-a oferit-o traiul în străinătate.

Promovarea la locotenent-comandant a urmat în iulie 1950, iar în septembrie, Philip a primit comanda fregatei HMS Magpie, despre care a spus că au fost cele mai fericite zile din viața sa de marinar.

El a fost în cele din urmă promovat în funcția de comandant în iunie 1952 și în funcția de amiral al flotei în ianuarie 1953. Celelalte numiri ale sale de serviciu au fost feldmareșal și mareșal al Royal Air Force.

Din cauza anxietății din ce în ce mai mari cu privire la sănătatea regelui, era de așteptat ca Ducele să ia o parte din angajamentele regale.

Prințesa Elisabeta și Philip au făcut primul turneu major împreună în Canada și Statele Unite în octombrie și noiembrie 1951, după care ducele a fost numit consilier privat.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete