Cărți noi de la Editura Arthur

Cărțile sunt modalitatea perfectă prin care copiii pot învăța lucruri noi, își pot îmbogăți vocabularul, dar, cel mai important, se pot și distra în același timp. Alese cu grijă în funcție de vârsta și pasiunile lor, cărțile le pot deveni cei mai buni prieteni, cei mai grozavi parteneri de aventură, se pot transforma în cele mai interesante lecții de istorie sau geografie și-i pot ajuta să-și cultive imaginația și creativitatea. Puteți găsi câteva sugestii printre cele mai noi apariții ale Editurii Arthur.

Scapă de plictiseală cu basmele moderne

De ce și-a pierdut Balaurul tableta… și alte întâmplări fantastice, Adina Rosetti (il. Andrei Măceșanu, vârsta recomandată 9 ani+)

Zmeul Zmeilor încearcă să-i câștige inima Dragoniței cu o poezie. Făt-Frumos e ținut prizonier de Marele Căpcăun. Balaurul și-a pierdut tableta, iar matematica îi dă bătăi de cap spiridușului. Noroc că prințesa Isabel Clementina Hermione n-are stare în palat și pornește în ajutorul lor.

Cartea năsoaselor, Alexandra Rusu (il. Ioana Văllimărescu, vârsta recomandată 9 ani+)

Când nasul tău e cât cârma unui velier de elită, e greu să-ți găsești un soț. Singura șansă a prințesei Carina este să câștige concursul de frumusețe din Regatul de Ditaï‑Nasul. În ajutor îi vin surorile Hermina și Sandrina, nasurile lor mărețe și Maurizio Furlini, renumit motanier.

Regele Fistichiu și Jucăriile Groazei #3, Andy Riley (trad. Felicia Irimia, vârsta recomandată 7 ani+)

După ce găsește păpușa magică, împăratul malefic Nurbison pune la cale un alt plan de a cuceri Edwinlandul. Devine cumsecade și vinde jucării superbe. Dar lucrurile scapă de sub control. Singura care poate salva situația este Bufonul Megan. Ah, și două role de bandă adezivă.

Învață lucruri noi pornind în călătorii minunate

Apolodor pe crestele Carpaților, Florin Bican (il. Dan Ungureanu, vârsta recomandată 6 ani+)

După ce-a călătorit în Deltă și pe Lună, Apolodor Explorator vrea povestea Munților Carpați s-o spună. Mi-a ieșit și-o rimă, că nu se poate altfel când citești geografia-n poezie din această carte. Apolodor ia la pas Carpații Orientali, pe cei Meridionali și pe mai scunzii Occidentali și ne povestește în rime ce e de vizitat, ce e de admirat, dar și de protejat. Ia uite. Altă rimă!

Cu vaporul printre stele, Matei Vișniec (il. Andra Bădulescu, vârstă recomandată 8 ani+)

La bordul celui mai misterios vapor din lume se află și iluzionistul Mumulino. Dar, când încearcă să-și lipească bagheta ruptă cu scotch, face să dispară busolele, elicele, cerul și oceanul, iar pachebotul plutește în derivă printre stele. O cosmico-harababură din care pot ieși doar cu ajutorul clovnițelor Cincinela și Pagalina.

Cultivă-ți creativitatea și sensibilitatea cu povești din alte timpuri

Noua viață a lui Sarah, Patricia MacLachlan (trad. Maura Cotfas, vârsta recomandată 10 ani+)

Mama cânta în fiecare zi, dar deodată a dispărut. Anna și Caleb au rămas singuri, așa că tatăl a dat anunț în ziar că-și caută o nevastă. A răspuns Sarah cea cu bonetă galbenă, care iubea marea. Copiii au îndrăgit-o din prima, dar s-au temut mereu că dorul ei de mare va fi mai puternic.

Șoarecele și motocicleta, Beverly Cleary (il. Jacqueline Rogers, trad. Iulia Tudorie, vârsta recomandată 7 ani+)

Ralph adoră aventura. O găsește când în camera hotelului unde locuia ajunge Keith, băiețelul de la care împrumută motocicleta. Ralph dă de bucluc, dar în final reușește să-l salveze pe Keith și se alege cu un cadou nesperat.

Ia parte la aventură și află despre trecut cu…

Războiul nasturilor, Avi (trad. Maura Cotfas, vârsta recomandată 12 ani+)

Cine găsește cel mai interesant nasture de uniformă militară devine rege al satului – așa au hotărât Patryk și cei șase băieți ai găștii de polonezi după ce bomba germană a căzut peste școală, iar ocupația rusească a fost înlocuită. Era august 1914 și tocmai începuse Primul Război Mondial.

Străjerii copilăriei. Iepurelius D. Pascal și Ouăle Războinice în Centrul Pământului, William Joyce (trad. Iulia Arsintescu, vârsta recomandată 10 ani+)

Adevărata putere magică este să crezi. De data asta singurul care-i poate sta în cale lui Catran, Regele Coșmar, este lepurelius D. Pascal, conducătorul armatei Ouălor Războinice, ciocolatier, maestru zen și expert în tuneluri.

Pline de aventură și suspans, scrise cu umor și sensibilitate, desprinse din realitate sau rodul pur al imaginației, cărțile sunt cele mai bune remedii anti-plictiseală.

Oana Purice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial