Care sunt cele mai bune aparate dentare invizibile

Un aparat dentar reprezintă sistemul prin intermediul căruia medicul ortodont aplică o forță pe dinți pentru a-i deplasa în poziția corectă și a schimba dinamica și relația dintre aceștia, obținând astfel un rezultat funcțional și estetic.

Ramura stomatologiei care se ocupă cu tratarea dinților strâmbi și nu numai, este ORTODONȚIA – ea presupune diagnosticarea, prevenția și tratamentul malpozitiilor dentare și faciale.

Ortodonția reprezintă de asemenea și știința care se ocupă cu studiul și tratamentul malocluziilor (mușcăturilor incorecte), care pot fi rezultatul poziției incorecte a dinților sau neconcordanței arcadelor dentare. Astfel, aparatele dentare sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin mișcarea dinților și a oaselor.

Aparatul dentar invizibil Invisalign se încadrează în categoria aparatelor total invizibile, denumite și alignere, asemănătoare gutierelor ca și aspect. Cu Invisalign, obţinerea zâmbetului la care aţi visat dintotdeauna nu trebuie să fie greu de realizat. De fapt, nu are practic niciun impact asupra vieţii de zi cu zi.

Sistemul Invisalign utilizează o tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată pentru proiectarea planului de tratament, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor până la poziţia finală dorită.

Sunt confecționate dintr-un material transparent, invizibil, cu care pacientul poate vorbi și zâmbi, fără nici o jenă sau dificultate. Este foarte confortabil, deoarece lipsesc brackeții și sârmele.

Primul pas în începerea tratamentului ortodontic este consultația, după care se va realiza planul de tratament. Urmează amprentarea dinților, după care realizarea alignerelor în laborator. După începerea tratamentului, medicul ortodont va monitoriza cazul de obicei o dată pe lună.

Pentru a obține rezultatele dorite, Alignerele Invisalign trebuiesc purtate minim 17 ore pe zi, inclusiv noaptea, și se îndepărtează în timpul meselor, igienei sau a altor nevoi sociale.

Un alt avantaj al acestui tip de aparat este că se mulează pe dinți ușor, nu este nevoie să folosim forța în exces. Invisalign are mai multe opţiuni de tratament disponibile și pentru adolescenţi sau copii, în funcţie de stadiul dezvoltării dentiţiei.

Unii adolescenţi vor fi eligibili pentru acelaşi tratament cu Invisalign ca şi pacienţii adulţi.

Micii pacienți sau cei la care dentiţia adultă nu a erupt încă total pot fi trataţi cu Invisalign Teen – un tratament special conceput pentru ei. Medicul va stabili ce tratament se potriveşte cel mai bine nevoilor individuale şi stării de sănătate a dinţilor fiecărui pacient.

Cu ce este diferit Invisalign față de alte tipuri de aparate?

●  Este un aparat dentar 100% personalizat cu o tehnologie inovatoare și într-o continuă perfecționare. Invisalign vine cu o serie de aliniatori detaşabili transparenţi care îndreaptă dinţii eficient şi, spre deosebire de aparatele dentare fixe, nu prezintă sârme sau suporturi (brackets). Aceasta înseamnă că nu există metal şi că aliniatorii sunt aproape invizibili atunci când îi purtaţi.

●  Este proiectat și realizat utilizând tehnologie digitală; Invisalign nu este un aparat fix, se poate îndepărta în orice moment de către pacient, fără intervenția medicului;

●  Aliniatorii sunt invizibili, detașabili și confortabili;

●  Acționează programat asupra fiecărui dinte;

●  Aliniatorii se schimbă la fiecare doua săptamâni, deplasând treptat dinţii către poziţia proiectată;

●  Este confecționat din material termoplastic rezistent de calitate superioară;

●  Permite menținerea unui nivel optim de igienă dentară, pe toată durata tratamentului. Se poate scoate ori de câte ori este nevoie să realizăm curățarea dinților și a gingiilor;

●  Pacientul nu are restricții în ceea ce privește alimentele consumate, întrucât, se poate îndepărta oricând este nevoie. De exemplu, puteţi alege să îi scoateţi pentru scurt timp la ocazii speciale, cum ar fi nunţi sau întâlniri importante. Stilul dumneavoastră de viaţă rămâne intact.

Este dureros să porți un aparat dentar invizibil?

Majoritatea persoanelor prezintă un disconfort după începerea fiecărei etape noi. Acest disconfort este normal, durează câteva zile şi este descris, de obicei, ca o senzaţie de presiune. Este un semn că aliniatorii funcţionează deplasându-vă dinţii treptat şi ajutându-vă să obţineţi rezultatele finale dorite.

Există restricții la alimentație?

Pacientul poate mânca orice atâta timp cât este îndepărtat alignerul din gură, dar se recomandă evitarea băuturilor colorate și fierbinți. Este contraindicată guma de mestecat, iar fumatul este descurajat în timpul purtării aliniatorilor, deoarece este posibil ca aceștia să se păteze sau să se coloreze.

Cât durează până voi obține un nou zâmbet?

Oricare ar fi obiectivele planului dumneavoastră de tratament, medicul specialist ortodont care va recomanda Invisalign vă va oferi în permanenţă un plan de tratament clar definit. De asemenea, acesta vă va arăta cum vor parcurge etapele tratamentului cu ajutorul unei platforme, denumită ClinCheck – planul de tratament virtual 3D.

Această platformă pentru elaborarea tratamentului în cazul utilizării aparatului dentar invizibil Invisalign vă permite să vedeţi cum vor arăta, după toate probabilităţile, dinţii dumneavoastră la terminarea tratamentului şi să monitorizaţi schimbările pe parcurs.

Durata totală a tratamentului depinde de complexitatea fiecărui caz în parte și poate fi comparabilă cu cea a unui tratament cu un aparat dentar tradiţional. În mod normal, tratamentul poate dura între 9 şi 18 luni. În timpul tratamentului, în funcție de rezultatele obținute în primele 6 luni, medicul ortodont va putea oferi mai multe informații legate de acest aspect.

Cât de des trebuie să merg la control ?

Intervalele programărilor sunt, în general, aceleaşi ca în cazul tuturor aparatelor dentare tradiționale, dar de durată mai redusă deoarece nu trebuie efectuate ajustări ale sârmelor/suporturilor (brackets). Pacienţii îşi vizitează, de obicei, medicul la fiecare 4-6 săptămâni pentru a se asigura că tratamentul evoluează conform planului şi pentru a primi următoarele câteva seturi de aliniatori Invisalign, dar decizia va aparţine întotdeauna medicului care urmărește tratamentul în funcție de evoluția fiecărui pacient.

Care este metoda de curățare a aparatului?

Cea mai bună metodă de curăţare a aliniatorilor constă în perierea şi clătirea lor cu apă călduţă şi utilizarea cristalelor de curăţare Invisalign sau a tabletelor de curăţare speciale. Este important să vă spălaţi pe dinţi și să folosiți dușul bucal după fiecare masă şi înainte de a vă reintroduce aparatul dentar pentru a menţine o igienă orală corespunzătoare și de lungă durată.

Ce trebuie să fac după terminarea tratamentului cu Invisalign?

Purtarea unui aparat de contenţie. După orice tratament ortodontic acest lucru este o etapă importantă, deoarece menţine dinţii stabili în noile lor poziţii. Dacă doriţi ca dinţii să rămână în poziţia lor ideală, cel mai bine este să purtaţi un aparat de contenţie la indicaţia medicului sub îndrumarea căruia a fost efectuat tratamentul ortodontic.

În multe cazuri, ultimul dumneavoastră aliniator va fi aparatul de contenţie temporar, până când se determină opţiunea de contenţie.

Pot să apelez la orice cabinet stomatologic pentru tratamentul cu Invisalign?

Deşi Invisalign se poate utiliza cu practic orice concepţie de tratament, este necesară instruire specială. Medicii ortodonți și stomatologii interesaţi de tratarea pacienţilor cu Invisalign trebuie să participe la instruire pentru a obţine calificare şi competenţă în diversele cerinţe ale tratării pacienţilor înainte să fie acceptate tratamente de la cabinetul lor. Vă recomandăm o clinică stomatologică din București care are deja această specialitate și experiență cu acest tip de aparate dentare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial