Care sunt beneficiile utilizării unei baterii externe cu încărcare solară?

Bateriile solare sunt acum mai eficiente decât înainte și acestea atrag atenția producătorilor pentru a realiza mai multe accesorii bazate pe energie solară. Această acțiune este deja foarte populară și adaptată pe scară largă. Există multe avantaje care merită luate în considerare atunci când vine vorba de energia solară și tot ceea ce oferă aceasta. Astfel, valorificarea și sustenabilitatea energiei solare reprezintă unul dintre cele mai ingenioase progrese tehnologice atunci când vorbim despre domeniul energiei regenerabile. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că este mai puțin costisitoare, aceasta protejează și mediul înconjurător.

O baterie solară este o adevărată sursă de energie pentru a încărca diferite dispozitive moderne, precum laptopuri, dispozitive gps, telefoane mobile, tablete, camere digitale sau ceasuri smartwatch, pentru perioade scurte de timp, atunci când are loc o pană de curent. Mai mult decât atât, în zilele în care expunerea la soare este limitată, putem folosi energia stocată din zilele anterioare. În rândurile care urmează, vom vorbi despre beneficiile bateriilor externe care folosesc această sursă regenerabilă de energie.

4 Beneficii ale utilizării bateriei externe solare:

  1. Portabilitate

Portabilitatea bateriilor îți oferă libertatea de a-ți alimenta dispozitivele din orice locație, chiar și atunci când ești într-o drumeție în pădure. Atunci când te trezești cu bateria telefonuluidescarcata, tot ce trebuie să faci este să profiți de razele soarelui.

  1. Sursă de alimentare de rezervă

Într-o lume în care oamenii depind foarte mult de dispozitivele mobile, autonomia de utilizare este obținută prin încărcătoare solare portabile, care servesc ca surse convenabile de energie în cazul unei întreruperi de curent sau în timpul activităților în aer liber.

3. Economii la factura electrică

Lumina soarelui reprezintă energie curată, regenerabilă, fără costuri suplimentare de contorizare netă a energiei electrice, iar utilizarea încărcătoarelor solare portabile asigură cheltuieli minime.

4. Reducerea amprentei de carbon

Așadar, dacă motivul principal pentru utilizarea unei baterii externe solare este dorința de a deveni o persoană ecologică, asocierea energiei solare cu stocarea ei pe termen lung, este cea mai bună modalitate de a te asigura ca menții o amprentă mică de carbon și reduci emisiile de gaze cu efect de seră din atmosferă.

Cum se verifică nivelul de încărcare al unui încărcător solar?

Nivelul de încărcare sau adâncimea de descărcare (DOD) se determină prin verificarea greutății specifice și a tensiunii bateriei.

Tabelul de greutate specifică de mai jos te va ajuta să determini starea de încărcare a bateriei tale. Dacă bateriile sunt de 6V în loc de 12V, atunci pur și simplu poți să împarți tensiunile la 2. În mod similar, dublează valorile tensiunii pentru un sistem de 24 V.

Stare de încărcareGreutate specificăVoltaj (12V)
100%1.2612.7
75%1.2212.4
50%1,1912.2
25%1.1512.0
0%1.1211.9

Pentru o întreținere a bateriei cât mai optimă, este recomandat ca o dată la fiecare 3 săptămâni să încarci bateria complet, acest lucru reducând coroziunea și degradarea internă. Este important să verifici în mod regulat conexiunile terminale ale bateriei pentru a lua măsuri în a opri rugina.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial