Care este rolul vitaminelor B?

Vitaminele sunt de cea mai mare importanță pentru corpul uman. 

Cand mergi la farmacie, observi ca există diferite tipuri de vitamina B, dar întrebarea principală este care este utilizarea fiecărei categorii de vitamine B?

Ce definiție să atribui vitaminelor?


Vitamina este definită ca o substanță organică necesară pentru corpul uman. Cu toate acestea, este luată în cantități mici. Astfel, este nevoie doar de puțin pentru ca un corp să-și recapete forma. Vitaminele nu sunt proiectate de organism și de aceea sunt asigurate de dietă. Singura excepție este vitamina D.

Rolurile vitaminelor B

  • Vitamina B1

Vitamina B1, pentru partea sa, este cunoscut sub numele de „tiamină. Este ideală pentru cei care doresc să aibă energie. De asemenea, intră în joc în dezvoltarea celulelor. Asta nu este tot, deoarece vitamina B1 joacă, de asemenea, un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase.

  • Vitamina B2

Vitamina B2 sau riboflavina sunt, de asemenea, necesare pentru producerea de energie. Proiectează celule roșii din sânge pe lângă hormonii care protejează epiderma. În plus, protejează membranele mucoase și optimizează repararea țesuturilor.

  • Vitamina B3 

Vitamina B3 este cunoscută și sub denumirea de „vitamina PP'. Vitamina B6 produce energie celulară și participă la fabricarea ADN-ului. Datorită acestei vitamine, organismul se dezvoltă în mod normal.

  • Vitamina B5

Și aici, vitamina intră în procesul de producere a energiei, dar produce și hemoglobină și joacă un rol major în transmiterea impulsurilor nervoase. Cel mai important, această vitamină este importantă pentru persoanele cu problema infertilității.

  • Vitamina B6

Vitamina B6 este de cele mai cunoscute vitamine. Este vitamina care sintetizează lipidele și hemoglobina. Anticipează tulburările nervoase și joacă, de asemenea, un rol în producerea de energie. În plus, acest tip de vitamină proiectează și proteine ​​și combate produsele toxice, microbii și virușii.

  • Vitamina B8

Vitamina B8 este din nou implicată în producția de energie. În caz contrar, sintetizează și glucoza și stimulează creșterea unghiilor și a părului.

  • Acid folic sau vitamina B9

Acidul folic este vitamina pe care femeile însărcinate sau cele care doresc să aibă un copil o caută deseori în farmacii. Participă la proiectarea celulelor corpului, inclusiv a celulelor roșii din sânge. Când organismului îi lipsește această vitamină, aceasta poate duce la anemie sau chiar anorexie. 

  • Vitamina B12

Vitamina B12 este esențială, deoarece celulele nervoase și celulele roșii din sânge au nevoie de ea. De asemenea, participă la formarea ADN-ului. Dacă organismul nu are suficient, pacientul poate prezenta anemie însoțită de oboseală cronică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial