Care este cel mai bun aragaz pe care îl poți alege pentru bucătăria ta?

Aragazul este unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. În prezent, mulți oameni se confruntă cu o dilemă – va fi mai bună o plită cu inducție sau un aragaz pe gaz? Prima variantă este din ce în ce mai aleasă. Dar este aceasta o decizie bună? În acest ghid, vei afla de ce un aragaz pe gaz merită toată atenția.

Un aragaz pe gaz cu un cuptor electric – ce îl deosebește?

Un aragaz pe gaz a fost de mulți ani cel mai economic aparat de bucătărie. În primul rând, este mult mai ieftin decât dispozitivele cu plite cu inducție . Modelele alimentate cu gaz de la o butelie pot fi folosite chiar și câteva luni fără a fi nevoie să o înlocuiești.

De asemenea, sunt universale, deoarece nu necesită utilizarea unor oale speciale. Dispozitivele cu gaz sunt, de asemenea, mai durabile. Spre deosebire de plitele cu inducție sau ceramică, nu există niciun risc de a sparge plita în caz că oala îți alunecă din mână. 

Aragaz pe gaz – pe care îl alegi? Parametri și funcții

Te întrebi ce aragaz să alegi? Un aragaz de sine stătătoare este încă o soluție frecvent aleasă. Tot ce trebuie să faci este să decizi asupra modelului potrivit, iar profesioniștii îl vor livra la locul respectiv și îl vor conecta rapid – nu este ușor?

Deoarece achiziția și asamblarea în sine sunt atât de ușoare, merită să te concentrezi asupra detaliilor. Cum ar trebui să fie un aragaz pe gaz? Atunci când cauți dispozitivul perfect, tot ce trebuie să faci este să fii atent la câteva caracteristici și facilități importante oferite de modelele individuale. Datorită acestui lucru, vei fi sigur că echipamentul achiziționat te va servi ani de zile, asigurând în același timp o utilizare confortabilă. 

  • Dimensiunile aragazului

Înălțimea și adâncimea unui aragaz cu un cuptor electric este de obicei similară la toate modelele. În cazul înălțimii, această valoare este de aproximativ 90 cm, în timp de pentru adâncime este o valoare de 60 cm. Datorită acestor dimensiuni, poți potrivi cu ușurință aragazul cu mobilierul de bucătărie și alte dispozitive. În ceea ce privește lățimea, aceasta poate diferi de la model la model. Depinde în primul rând de numărul de arzătoare și de dimensiunea acestora. Aceste elemente determină dacă modelul are 50 sau 60 cm lățime. Dispozitivele mai înguste sunt destinate bucătăriilor mici, unde fiecare centimetru este important. Cu toate acestea, ele pot avea o funcționalitate limitată, de exemplu, în loc de cele 4 arzătoare standard, vor fi doar 3.

  • Tip cuptor

Aici treaba este simplă. Acum mulți ani, una dintre soluțiile comune erau cuptoarele pe gaz. Astăzi, însă, sunt disponibile spre vânzare aproape exclusiv modele gaz-electrice, în care un cuptor încorporabil este alimentat de căldura generată direct ca urmare a consumului de energie electrică.

Un aragaz cu cuptor electric, deși puțin mai scump de utilizat, folosește energia pe care o consumă într-un mod mult mai eficient. Un exemplu este aerul cald, cu care se poate coace la o temperatură mai mică, într-un timp mai scurt. Cele mai moderne modele pe gaz sunt, de asemenea, echipate cu grătar, încălzire superioară, decongelare sau autocurățare.

  • Modul de prelevare al gazului

Majoritatea dispozitivelor preiau gaz de la rețea, ceea ce ușurează mult munca și gătitul. Cu toate acestea, pentru a instala o plită pe gaz, trebuie să soliciți ajutor de la un specialist autorizat. Abia atunci ți se va garanta siguranța și certitudinea că echipamentul va fi instalat în mod corect. 

  • Aspect

Producătorii surprind din ce în ce mai mult clienții cu aspectul aragazelor. Modelele individuale pot fi achiziționate nu numai în culori tradiționale, cum ar fi alb sau argintiu, ci și în unele nuanțe mai potrivite pentru interiorul camerei. Exemplele includ aparatele de culoare neagră sau crem. În plus, mărcile își diversifică echipamentele cu o varietate de stiluri, de exemplu retro. Așa că, poți găsi cu ușurință un aragaz cu un design în concordanță cu amenajarea întregii bucătării.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial