Cardurile de debit pentru copii, primul pas în educaţia financiară

Educaţia financiară se dobândeşte încă de la cele mai mici vârste. Dacă în şcoala primară nu este prevăzută o astfel de disciplină, responsabilitatea de a-i învăţa noţiunile financiare de bază pe micuţi le revine părinţilor. Un prim pas care se poate face, chiar de la grădiniţă, este stabilirea unei puşculiţe.

Aceasta îi va învăţa pe copii să economisească pentru a-şi cumpăra lucruri de care au nevoie şi care le fac plăcere, chiar dacă sunt mai costisitoare, exersându-le totodată răbdarea şi perseverenţa către atingerea unui obiectiv. La vârste mai mari, începând cu clasa pregătitoare, copiii pot fi familiarizaţi cu acele carduri de debit special destinate lor şi care îi vor învăţa să-şi gestioneze singuri banii

Importanta cardurilor pentru copii

Până de curând, furnizorii de servicii bancare din România nu au acoperit această nişă, a vârstelor mici. Acum însă, părinţii au la dispoziţie mai multe opţiuni pentru a-i familiariza pe fiii şi fiicele lor cu cheltuirea responsabilă a banilor.

Prin intermediul unor carduri pentru copii, care sunt de cele mai multe ori limitate, copiilor li se permite libertatea controlată de a cheltui pentru cumpărăturile preferate de ei. Acest mod este în acelaşi timp şi unul mai sigur pentru cei mici, care nu vor mai fi nevoiţi să ţină banii în portofel şi să se expună în acest fel răuvoitorilor.

Carduri pentru copii disponibile în România

În general, cardurile pentru copii sunt destinate celor cu vârste între 6 şi 18 ani.

Unicredit Mastercard Young

Banca Unicredit a fost prima din România care a introdus un serviciu pentru copii. Cardul poate fi alimentat de părinţi pin serviciul de Mobile şi Internet Banking. Valoarea maximă a cumpărăturilor este de 200 de lei pe zi, dar poate fi modificată de părinţi, în aplicaţie. Cardul este contactless, iar părintele va primi în scurt tip notificări pentru toate cumpărăturile care au fost efectuate.

Revolut Junior

Revolut, popularul fintech pune la dispoziţie acest serviciu pentru copii după o reţetă care seamănă foarte mult cu cea menţionată anterior. Părinţii pot comanda un card de debit Revolut Junior pentru copilul lor şi vor trebui să instaleze aplicaţia aferenta pe telefon. Din aplicaţie se pot gestiona sumele de bani care vor fi alocate periodic, iar utilizatorii care beneficiază de un card Revolut Premium sau de unul Revolut Metal pot chiar stabili anumite obiective pentru juniori sau pot crea de la 2 până la 5 conturi Revolut Junior, în cazul în care familia este una numeroasă.

Junior Start de la OTP

OTP are mai multe tipuri de conturi pentru copii, în funcţie de vârsta acestora. Junior Start se adresează micuţilor sub 14 ani. Părinţii pot selecta şi alte monede, pe lângă Leu şi anume euro, dolar sau forint.

Potrivit celor de la Financer, părinţii din România au la dispoziţie diverse modalităţi de a-i învăţa pe cei mici să-şi gestioneze banii. Primul pas către educaţia financiară este, pe lângă clasică puşculiţa, un card de debit special pentru copii, prin intermediul căruia micuţii pot cheltui atât cât le este permis pentru produsele şi serviciile de care au nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial