Cântăreața de muzică populară Natalia Gliga a murit! Artista a fost găsită fără suflare de soțul ei

Este doliu în muzica populară românească. Artista Natalia Gliga a murit la vârsta de 77 de ani. Interpreta de muzică populară s-a stins din viață miercuri seara, în urma unei comoții cerebrale.

Benone Sinulescu a declarat că soțul artistei ar fi găsit-o fără suflare, în timpul nopții, în dormitor.

„Era un om absolut deosebit, o cântăreață sensibilă care nu a vrut să iasă în prim plan, dar ea oricum era de mult în prim plan. Era o persoană corectă, punctuală și se comporta foarte frumos. A avut grijă cum să arate bine și cum să cânte pe scenă. Era o ființă citită, veșnic avea o carte la ea. Am o durere uriașă. Am vorbit cu soțul ei și nici nu putea să vorbească. A murit azi-noapte. Mă doare sufletul când văd că toți pierim unul câte unul!', a declarat Benone Sinulescu în cadrul unei emsiuni, la RomaniaTV.

Natalia Gliga a murit

Natalia Gliga face parte din „Generația de Aur a Folclorului Românesc'. Pe parcursul celor 34 de ani de carieră, interpreta de muzică populară a cântat pentru aproximativ 200 de președinți de state și personalități. De asemenea, artista a cântat în turnee în Franța, Germania, Austria, Bulgaria și Elveția. În prezent, Natalia Gliga este membră a Uniunii Compozitorilor din România și a Uniunii Interpreților din România, are șapte discuri și zeci de înregistrări la radio și televiziune, conform musicartist.ro.

De asemenea, Natalia Gliga a cântat în multe turnee, în compania unor artiști precum Benone Sinulescu, Ileana Constantinescu, Alexandru Lăzărescu, Elena Sărăroiu, Maria Ciobanu, Ion Cristoreanu, Maria Dragomiroiu, Felician Fărcaşu, Maria Văduva și mulți alții. Mulți nu știu însă că Natalia Gliga, împreună cu solistul Ion Luican au format primul duet muzical din istoria folclorului autentic românesc, înainte de apariţia lui Ion Dolănescu şi Irinei Loghin.

Foto: libertatea.ro, youtube, musicartist.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Laura Cosoi a ajuns acasă cu fetița ei: „Prima ei ploaie, prima noapte!' Imaginea emoționantă publicată de actriță

Regina Elisabeta a II-a şi Meghan Markle, primele imagini din călătoria cu trenul regal! Ce amănunt au observat cei prezenți la ținuta purtată de soția Prințului Harry

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri