Când vom scăpa de coronavirus? Declarația lui Adrian Streinu-Cercel care îi sperie pe români

Când vom scăpa de coronavirus? Declarația lui Adrian Streinu-Cercel care îi sperie pe români

România a avut ieri, 21 octombrie, 4848 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Întreaga lume este într-o stare de panică continuă, iar specialiștii nu vin cu vești bune.

Managerul Institutului 'Matei Balș' din Capitală, Adrian Streinu-Cercel a făcut o declarație care îi sperie pe români. Medicul este de părere că respectând toate măsurile de siguranță și prevenție ne putem uni forțele pentru a învinge lupta cu virusul care a îngenuncheat planeta.

De asemenea, el declară că după gripa spaniolă, pandemia de coronavirus este pandemia secolului și că România se va confrunta încă doi ani cu acest virus.

'Ar trebui să ne unim în această problemă pentru că pandemia ne învață să ne unim. Toate aceste discursuri care sunt dezbinatoare nu își au rostul în acest moment. Este pandemia acestui secol și este pandemia pe care o replicăm după pandemia de gripă spaniolă din 1918-1920. Încă doi ani de zile de aici încolo, din păcate, va trebui să facem față, cu bine, dacă, ce să vezi, suntem uniți', a declarat medicul.

Colaps în sistemul medical românesc

Mulți dintre români manifestă o teamă mai mare de sistemul medical de la noi din țară decât de virusul în sine. Profesorul încearcă să lămurească populația spunând că aceeași situație întâlnită la noi are loc, de fapt, în toate sistemele sanitare din lume.

'Este foarte incorect să ne gândim să avem un alt tip de sistem sanitar. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, să fie foarte clar în acest moment. Nu e nimeni mai deștept decât celălalt în acest moment, toți suntem în aceeași mare problemă: o pandemie!', a mai spus el.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro