Camera copilului mic: Top 5 lucruri absolut necesare
Venirea unui copil pe lume este un eveniment deosebit într-o familie. Pe lângă bucurie și emoție, pregătirile pentru amenajarea camerei noului membru al familiei sunt destul de intense. Planificarea modului în care va arăta camera copilului și cumpărăturile pentru toate nevoile celui mic este un moment plăcut, dar stresant, pentru viitorii părinți. Ce culoare va fi predominantă în cameră? Ce tip de pătuț este mai bun? Unde și cum e mai bine să depozitezi hainele bebelușului? Care va fi tema decorului? Este nevoie de un scaun de alăptare? Acestea sunt doar câteva dintre problemele dinaintea apariției noului membru al familiei.
Pregătirea pentru sosirea bebelușului este foarte distractivă, dar poate fi copleșitoare. Poate fi greu să știi ce lucruri esențiale trebuie să le ai pregătite, mai ales dacă este vorba de primul copil. Înainte de a amenaja camera copilului, este util să ai o listă cu lucrurile absolut necesare. Ulterior poți cumpăra lucrurile care nu sunt urgente, dar de care observi că este nevoie.
Unele articole obișnuite pentru camera bebelușului nu sunt neapărat indispensabile și sunt în regulă să le săriți, deoarece nu veți avea nevoie de ele până când bebelușul nu este puțin mai mare.
Lista lucrurilor esențiale pentru camera bebelușului
Pentru prima perioadă a vieții sale, mobilierul pentru camera copilului în perioada de sugar nu trebuie să fie foarte mult, dar trebuie să fie de foarte bună calitate și comodă pentru a nu crea probleme proaspetei mămici:
1. Pătuțul
Pătuțul este fără îndoială piesa centrală și este disponibil într-o multitudine de modele, culori și forme pentru a se potrivi nevoilor fiecărui părinte, preferințelor personale și spațiului disponibil. Deoarece bebelușii își petrec cea mai mare parte a timpului dormind și încep să se rostogolească peste burtică și să se târască într-o clipită, este important să investești într-un pătuț de înaltă calitate, care îndeplinește toate standardele de siguranță recomandate, astfel încât micuțul tău să fie în siguranță chiar și atunci când nu ești de față. Ai de ales între mai multe tipuri de pătuțuri:
- Pătuțul de dimensiuni standard, din plastic și material textil sau din lemn, este de dimensiuni mari și oferă mult spațiu pentru creșterea bebelușului. Este perfect atunci când aveți o zonă rezonabil de mare destinată copilului și pot fi folosite până când un copil are în jur de 1,5 până la 2 ani.
- Pătuțul pliabil vine cu posibilitatea de a putea fi strâns ușor și mutat cu ușurință, acesta fiind una dintre cele mai populare alegeri. Aceste pătuțuri seamănă foarte mult cu pătuțurile de dimensiuni standard, dar vin cu o caracteristică suplimentară, se pliază ușor și pot fi luate chiar și în vacanță.
- Pătuțul multifuncțional este pentru cei de vor să investească într-o singură piesă de mobilier, care oferă un spațiu de dormit pentru bebeluș și spațiu de depozitare pentru nevoile acestuia. Deasupra spațiului de depozitare este atașată zona de schimbare a scutecului, foarte mult folosită în primul an. Acest pătuț devine o soluție completă, ușoară și convenabilă.
- Bassinetele, leagănele și pătuțurile co-slepping sunt opțiuni de dormit mai mici și ușoare, care funcționează bine în primele patru până la cinci luni după nașterea copilului, până când bebelușul se rostogolește și începe să împingă mâinile și genunchii. Ele sunt deosebit de utile pentru mamele care se recuperează după o sarcină dificilă și / sau pentru părinții care doresc copilul aproape în primele luni.
Legat de pătuțuri foarte importantă este o protecție pat copii care este cea mai bună modalitate prin care puteți proteja copilul atunci când doarme. În plus, această protecție pat copii poate fi multifuncțională, ceea ce înseamnă că poate fi transformată rapid într-un țarc, devenind astfel mediul potrivit de joacă pentru orice copil. Pe Empria.ro vei găsi o gamă variată de protecții pat copii și apărători laterale pentru pat, care asigură un somn fără griji pentru cel mic.
2. Salteaua pentru pătuț
Salteaua potrivită pentru pătuț și alegerea lenjeriei de pat este la fel de importantă ca și cumpărarea celui mai bun pătuț. La urma urmei, salteaua oferă suportul necesar pentru dezvoltarea armonioasă și asigură un somn odihnitor.
Pentru că micile accidente sunt frecvente, investește într-o husă de saltea impermeabilă de înaltă calitate, care protejează pătuțul de urină sau lapte și inhibă creșterea microorganismelor la suprafață. Asigurați-vă că salteaua este respirabilă, astfel încât bebelușul să nu se supraîncălzească în timpul somnului. Cel mai important, nu umple pătuțul cu prea multe jucării moi sau perne pentru a-l face să pară drăguț sau confortabil.
3. Dulapul pentru haine
Dulapul cu rafturi sau comoda cu sertare din camera copilului este o piesă de mobilier esențială. Poți păstra hăinuțele, lenjeria de pat, jucăriile copilului și multe altele în dulapurile de depozitare și poți stivui articolele utilizate frecvent, cum ar fi pantaloni, șosete, pături de înfășat în sertare pentru a le avea la îndemână. Ca alternativă, poți opta pur și simplu pentru o masă de înfășat cu dulăpior inclus. Tot ce ai nevoie este un compartiment de depozitare care vă poate oferi rapid tot ceea ce doriți în câteva secunde.
3. Masa de înfășat
Masa de înfășat sau mai bine spus masa de schimbat scutece este esențială în primele luni de viață ale bebelușului când poți ajunge să schimbă până la 10 scutece pe zi. Pentru schimbarea scutecului este cu siguranță utilă și totodată confortabilă pentru spatele mamei. Majoritatea meselor de înfășat funcționează și ca spații de depozitare, permițându-vă să organizați cu ușurință toate scutecele, covorașele de schimbat, șervețelele, unguentele etc. Covorașul oferă copilului tău suport conturat și o suprafață confortabilă pe care să se întindă.
4. Scaun de alăptare
Scaunul pentru alăptare, cu taburet și pernă sunt de asemenea un produs util în camera sugarului, deoarece ajută mama să se așeze și să hrănească copilul confortabil. Aceste scaune ar trebui să aibă mecanisme de balansare și rotire, să vă permită să vă sprijiniți și să vă puneți picioarele în sus. Dacă nu, folosiți un taburet care să ofere sprijin și picioarelor.
În plus, investiția într-o pernă de alăptare vă va îmbunătăți cu siguranță experiența alăptării, ajutându-vă să vă înfășurați perfect bebelușul în jurul corpului, oferindu-i o poziție stabilă și relaxantă pentru a se atașa și a se hrăni corespunzător. O pernă de alăptare ajută, de asemenea, la reducerea durerilor de gât, spate și braț pentru proaspetele mame.
5. Lenjerii de pătuț, păturele și perne
Știm cu toții că nou-născuții regurgitează frecvent sau au mici accidente legate de scutec, de aceea este bine să ai mai multe lenjerii pentru pătuț. De asemenea, pentru plimbările în parc, când mergeți în vizită sau în zilele mai reci, păturele pentru bebeluși sunt de mare folos pentru a-i ține de cald sau pentru a-l schimba. Un accesoriu util pentru bebelușii care suferă de plagiocefalie este pernuța specială care păstrează forma corectă a capului.
De asemenea, mai poți accesoriza camera copilului mic cu perdele și draperii opace care să oprească lumina soarelui atunci când bebe doarme. Perdele închise la culoare pentru a crea un mediu întunecat în timpul zilei, pentru a ajuta copilul să doarmă mai bine și mai mult, poate fi o necesitate pentru primele luni de viață. Coșul de rufe este un produs pe care merită să-l ai în camera copilului pentru a păstra rufele murdare ale bebelușului separat de alte haine.
Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău. Te așteptăm pe empria.ro cu o gamă variată de produse pentru nou-născuți și copii mici, astfel încât micuțul tău să fie mereu în siguranță!