Calitățile unei bone ideale și cum să o identifici?

Momentul în care o mamă decide să își reia activitățile profesionale și personale pe care le avea înainte de nașterea copilului vine la pachet cu o preocupare care îi poate da multe bătăi de cap: cum să găsesc bona ideală? Nu toate mamele pot beneficia de ajutorul unui soț, al mamei, al soacrei sau al unei alte persoane apropiate, în care au deplină încredere. Caz în care bona trebuie să fie căutată printre… străini.

Cum identifici persoanele dintre care poți alege bona potrivită pentru copilul tău?

Primul loc în care ar trebui să cauți o bonă este în comunitatea ta de prieteni și cunoștințe. Și asta, pentru că astfel vei avea acces la suficiente informații sau chiar recomandări. Poți întreba chiar alte mămici cu care te întâlnești în parc, vecinii de bloc sau colegii de serviciu.

Asigură-te, dacă este posibil, că persoana respectivă are și referințe pe care le poți verifica personal. În acest caz, întreabă familiile pentru care a mai lucrat câți copii au, în ce fel au fost îngrijiți aceștia, dacă au fost mulțumite sau, dimpotrivă, au de reproșat anumite lucruri bonei.

În cazul în care nu ai reușit să găsești o bonă prin intermediul familiei, prietenilor sau colegilor tăi, mai ai și opțiunea de a apela la agenții de recrutare specializate. Acestea îți vor pune la dispoziție mai multe variante dintre care să alegi.

Spre exemplu, International Work Finder reușește să acopere necesitățile a numeroase persoane și businessuri de la noi, furnizând personal din țări asiatice pentru diverse domenii de activitate.

Melania Pop este de 4 ori mamă și Manager de Dezvoltare aflată la conducerea International Work Finder – agenție românească înființată cu 5 ani în urmă, care a reușit să acopere nenumărate cereri de angajare de bone asiatice. Cu siguranță, mare parte din succesul businessului se datorează și perspectivei din care o femeie care este și mamă poate înțelege mult mai bine decât un bărbat ce calități ar trebui să aibă personalul dedicat îngrijirii și supravegherii copiilor. Aplicând aceleași principii a selectat inclusiv bona pe care a recrutat-o din Asia și care acum are grijă de copiii ei. 

Dacă ai decis și tu să alegi o astfel de soluție și totul este în regulă după prima etapă de selecție, ceea ce trebuie să iei în seamă cu toată seriozitatea este modul în care copilul tău interacționează și relaționează cu posibila bonă încă de la prima întâlnire. Acest tip de interacțiune îți va indica și nivelul de experiență pe care potențiala bonă îl are cu copiii.

De asemenea, este important să afli dacă bona aplică aceleași măsuri educative pe care le aplici și tu, sau dacă este dispusă să se conformeze cerințelor tale, în loc să aplice propriile metode, pentru că „știe ea mai bine'.

Alte lucruri cărora ar trebui să le acorzi importanță, în legătură cu calitățile și calificările bonei:

  • Fumează?
  • Este îngrijită și organizată?
  • Pare prietenoasă, responsabilă și amuzantă?
  • Are pregătire în acordarea primului ajutor, în caz de nevoie?
  • Pare o persoană matură și cu bun simț?

În plus, avantajul de a angaja o bonă din Asia este că va vorbi în engleză cu copilul, încă de mic, ceea ce îl va ajuta în procesul de dezvoltare. 

Nu în ultimul rând, ascultă-ți instinctul: se spune că mamele au un simț în plus care le va semnala dacă este ceva în neregulă. Este foarte important ca alegerea bonei să îți genereze o stare de confort interior, și nu de îngrijorare.

Este bine să discuți de la bun început și despre costuri, dar și despre disponibilitatea bonei de a lucra ore suplimentare, în caz de nevoie, de a rămâne peste noapte în cazuri excepționale sau de a avea grijă de copil în unele ocazii speciale și peste weekend. Asta, în cazul în care nu ai optat de la bun început pentru o bonă internă.

Chiar dacă situațiile în care vei lipsi de acasă câteva zile la rând nu vor fi o regulă, la un moment dat, s-ar putea ca un city break pe care să îl poți petrece doar cu partenerul tău de viață, fără copil, să fie exact ceea ce trebuie făcut pentru menținerea echilibrului și în viața de cuplu.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial