Călătorie în timp în Insula Rhodos

Rhodos este cea mai mare insulă din arhipelagul Dodecaneze din Marea Egee și o destinație de vacanță ideală pentru iubitorii de istorie. Cunoscută și ca Insula Cavalerilor, după Cavalerii Ioaniți care au cucerit insula cu mult în urmă, Rhodos este plină de atracții istorice și culturale. Acestea sunt completate de un climat minunat și plaje spectaculoase. 

Rhodos Town, nucleul atracțiilor istorice


Pornește în explorarea insulei și descoperă orașul istoric din capitala Rodos, labirintul de străduțe înguste care adăpostesc muzee, moschei și biserici medievale. 

Capitala insulei este un mare centru modern care include și o zonă medievală între zidurile sale, care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu palatul său impresionant și Strada Cavalerilor, orașul este un adevărat monument viu ce poartă pe umerii săi trecutul tumultuos al insulei. Timpul parcă se oprește în loc atunci când treci de drumurile aglomerate, magazinele și zarva din zona modernă pentru a pătrunde în parcul arheologic încântător, cu aleile sale liniștite. Acesta este, de altfel, cel mai vechi oraș medieval locuit din Europa. 

Clădiri medievale, moschei, fântâni tradiționale, construcții cu motive orientale, biserici bizantine și gotice, magazine și cafenele intime, toate compun un întreg unic și pitoresc. Unul dintre cele mai importante obiective din Orașul Vechi este Palatul Marelui Maestru, cu intrarea sa impunătoare, turnurile și balcoanele foarte bine conservate. Interiorul decorat cu obiecte ornamentale neprețuite este la fel de impresionant. De asemenea, Muzeul Arheologic, găzduit în clădirea gotică a Marelui Spital al Cavalerilor, păstrează numeroase descoperiri antice, picturi mozaice și capodopere de artă impresionante. 

Primele trei orașe-antice din Rhodos

  1. Acropola din Lindos este considerată de mulți vizitatori ca fiind cel mai impresionant sit arheologic din Rhodos, la care poți ajunge printr-o plimbare inedită cu măgarul. Odată ce ai ajuns în vârful stâncii abrupte de 116 metri dominată de Acropola încadrată de zidurile cetății, vei putea admira priveliștile răpitoare asupra mării. Aici te întâmpină o colecție spectaculoasă de monumente antice, de la Templul Atenei Lindia, cel mai înalt punct al Acropolei, la teatrul ce putea găzdui aproximativ 1800 de spectatori și clădirea cu patru porticuri, destinată ceremoniilor religioase.
  2. Orașul Antic Ialysos, care s-a extins în jurul dealului Filerimos, din nordul insulei, găzduiește o serie de clădiri din perioadele arhaice, bizantine și ale cavalerilor. Toate atracțiile de văzut sunt splendid amplasate pe un fundal natural pitoresc, dominat de copaci înalți și poteci pietruite. Câteva dintre cele mai importante clădiri pe care le poți vizita aici sunt Templul Atenei Polias, un templu doric, Biserica Cavalerilor, din secolul XIV, cu acoperiș boltit și două capele hexagonale și Mănăstirea medievală restaurată în timpul ocupației italiene. 
  3. Pe țărmul nord-vestic al insulei se găsește al treilea oraș antic din Rhodos, Kameiros. Cele trei mari orașe dorice ale insulei, Kameiros, Ialysos și Lindos, s-au unit în secolul V î.Hr. pentru a crea puternicul stat Rhodos. În urma săpăturilor arheologilor, aici s-au găsit morminte antice, templul zeiței Athena Lameiras, un templu dedicat lui Apollo și Agora, locul unde se discutau probleme politice. Alte comori arheologice dezvăluite de săpături sunt expuse la Muzeul Britanic și la Luvru. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09 si 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta