Cafeaua este sanatoasa

Cafeaua este sanatoasa
Uncategorized

Pentru a explica beneficiile cafelei solubile, NESCAFÉ a lansat programul de informare „Despre cafea cu sanatate“, care prezinta efectele pozitive pe care aceasta le are asupra organismului.

"In cafeaua solubila, gasim un continut bogat de antioxidanti, compusi naturali care au puterea de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, protejand celulele organismului de distrugerea oxidativa. Cafeaua solubila stimuleaza performanta mentala, intrucat cafeina prezenta în cafea mareste viteza de procesare a informatiilor", declara Elena Dobrescu, Market Nutritionist Nestlé Romania.

Pe langa efectele pe care antioxidantii din cafea ii au in prevenirea diverselor afectiuni, cafeaua solubila are un rol important asupra capacitatii de concentrare mentala reducand oboseala, contribuind la performanta in diferite activitati intelectuale si a starii de alerta prin cresterea timpului de reactie. De asemenea, cafeaua solubila reprezinta o sursa de hidratare, contribuind la necesarul zilnic de de 1,5 – 2 litri de fluid, recomandat de catre specialisti.

Studiile citate de NESCAFÉ demonstreaza cum cafeaua reduce oboseala in timpul exercitiilor fizice si imbunatateste performanta fizica, atat in cazul exercitiilor usoare, cat si a celor de performanta si de mare intensitate, care pot dura de la 30 pana la 120 de minute. Pentru ca unul dintre principalele efecte ale cafelei este cel ergogenic, adica de amplificare a capacitatii de efort fizic.

In timpul diverselor teste efectuate, s-a constatat ca sub influenta cofeinei, muschii incep sa foloseasca grasimile din corp ca sursa de energie in locul carbohidratilor, pentru efortul fizic. Astfel, cafeaua pastreaza zaharul in tesuturi pentru a fi exploatat in momente de efort maxim. Cafeaua are si abilitatea de a creste contractiile muschilor; prin transferul de calciu, sodiu si potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contractie mai puternica a muschilor.

“Rezultatele studiilor citate de NESCAFÉ, au demonstrat ca si o cantitate mica de cafeina, de 90 miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora. Miscarea este esentiala pentru a ne pastra sanatatea si orice metoda de a ne imbunatati rezistenta sportiva este binevenita. Cafeaua solubila are si ea aceasta abilitate.”, declara Elena Dobrescu.

Analiza realizata de cercetatorii americani, Doherty si Smith – Effects of caffeine ingestion on exercise performance: a meta-analysis – si furnizata de NESCAFÉ, a structurat rezultatele a 39 de studii din domeniu pentru a putea sintetiza exact efectele cafelei asupra rezistentei fizice.  Acestea au demonstrat cum cafeina imbunatateste performanta fizica cu un procent de 12,4% si ca efectele sunt mai vizibile pentru exercitiile care dureaza mai mult. Testarile au fost realizate  pentru mai multe sporturi, precum ciclism, inot sau alergari si in toate cazurile s-au observat schimbari benefice dupa consumarea a doua cani de cafea de catre sportivi.

Programul de informare "Despre cafea cu sanatate", se va desfasura pe parcursul intregului an, perioada in care Nescafe isi propune sa prezinte toate beneficiile cafelei solubile. Astfel, consumatorii vor intelege ca un consum moderat de Nescafe actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii corpului si performantei mentale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din