Cadă sau cabină de duș? Tu ce alegi pentru baia ta?

Dacă te afli într-un impas și nu știi ce să alegi, acest articol îți vine în ajutor cu câteva informații esențiale pentru a putea identifica avantajele pe care ți le oferă fiecare, cabină de duș sau cadă, dar și pentru a putea realiza o baie spectaculoasă, pe placul tău și conformă nevoilor tale.

Cabina de duș

Dușul a devenit o variantă mai populară decât cada în ultima perioadă și acest aspect nu este de mirare deoarece oamenii sunt în mare parte pe grabă și nu vor să piardă foarte mult timp cu baia pe care o fac. Astfel că un duș rapid este soluția cea mai buna pentru majoritatea oamenilor. În plus categoria de cabine de dus este din ce în ce mai vastă, având din ce în ce mai multe modele fermecătoare disponibile. Un alt avantaj pe care ți-l oferă o cabină de duș este economisirea spațiului din baia ta. Însă în mod evident și cabina de duș are dezavantajele ei, astfel că aceasta nu îți va putea oferi niciodată relaxarea pe care ți-o poate oferi o cadă pentru baie.

În ceea ce privește aspectul acesteia, gama largă de cabine de duș îți oferă o multitudine de modele, începând cu forma ușilor și modalitatea de deschidere a acestora.  Sunt cabine cu uși cu formă rectangulară sau rotundă, iar modalitatea de deschidere poate fi culisantă, pivotantă sau batantă, însă cea mai recomandată este cea culisantă deoarece te ajută la economisirea spațiului pe care îl poți utiliza pentru alte obiecte din baia ta.

Înălțimea cabinei de duș poate fi până la 2 metri, iar sticla utilizată trebuie să fie neapărat una securizată. În ceea ce privește grosimea sticlei de la cabina de duș, aceasta pornește de la 3 mm și poate fi și de 8 mm.

Garniturile sunt un element extrem de important, pe ele se bazează închiderea etanșă a cabinei și sunt preferate cele magnetice pentru că sunt cele mai utile.

Iar mânerele ușilor trebuie să fie unele ce îți vor permite deschiderea și închiderea ușilor fără a depune prea mult efort.

Cada

Cada este varianta ce îți oferă posibilitatea de a te relaxa printr-o baie lungă după o zi obositoare. Pentru băile de dimensiuni mari cada este chiar varianta potrivită. În mod sigur și aceasta vine cu multe avantaje, dar și dezavantaje. De exemplu relaxarea pe care ți-o permite, vine la pachet cu dezavantajul efortului pe care îl depui pentru a curăța apa de podeaua băii tale. Deoarece aceasta apare inevitabil chiar și atunci când îți faci doar baie și nu duș.

Pentru aspectul acesteia te poți ghida după mai multe elemente, materialul din care este confecționată cada, acril sau fibra de sticlă, oțel sau fontă, cele din urmă fiind foarte rezistente în timp, dar fiind mai grele, sunt destul de dificil de instalat. Căzile din marmură sau granit sunt cele ce au un design mai elegant, deosebit, însă și prețul este de asemenea mai ridicat.

Alegerea trebuie să o faci tu, personal, în funcție de nevoile pe care le ai și ceea ce preferi. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial