Ca să-și distreze pacienții o asistentă se deghizează în clovn…

Cei mai mulți dintre noi ne îndeplinim sarcinile de serviciu în programul stabilit și ne respectăm cu sfințenie pauza de masă. Jurnaliștii de la Tellerreport au descoperit o tânără care a uimit personalul spitalului unde lucrează. Ca să-și distreze pacienții o asistentă se deghizează în clovn… 

Daniela Amaya este asistentă medicală într-un spital de campanie din Madrid, ridicat în martie în doar 24 de ore, pentru bolnavii de COVID-19. Spitalul mai găzduiește în prezent doar 43 de pacienți și este pe cale să se închidă, considerându-se că ce a fost greu a trecut.

Pentru tânăra de 21 de ani, experiența săptămânilor de luptă pentru viața celor circa 4000 de pacienți care au trecut pe aici este de neuitat. Chiar dacă a fost una grea. Daniela studiază Anatomia patologică, dimineața dădea examene online la biologie moleculară, iar după amiaza venea la spital să lucreze ca asistentă. În scurt timp a observat că pentru pacienți zilele erau un adevărat calvar, din cauza plictiselii. Fără să poată primi vizitele familiilor lor, fără televizor, majoritatea stăteau ore în șir cu ochii ațintiți în telefoane, singura așa zisă distracție. Așa că, într-o zi, Daniela a decis să aducă la spital un joc de bingo pe care îl avea acasă. Astfel, în timpul pauzelor ei, în loc să se odihnească organiza jocuri pentru a distra pacienții. „75, 9, 11. Cine are linie? Linia este fierbinte!' Vocea ei și râsetele pacienților deveniseră lucruri obișnuite în sectorul deservit de tânăra asistentă. Încet-încet, tot mai mulți colegi ai fetei și pacienți s-au alăturat jocurilor organizate de ea în pauze. La început premierea câștigătorilor se făcea cu bomboane, ca mai apoi să se ajungă la jucării de pluș. Când a aflat de isprava ei, patronul unui cazino din Las Vegas a trimis spitalului mii de cărți de joc și ursuleți de pluș, însoțiți de un mesaj: „Dacă darul nostru vă face șederea mai suportabilă, e minunat', le-a transmis spaniolilor Alexander Albor, darnicul patron de cazinou.

„Nu am fost doar personal medical. Am fost alături de bolnavi, am râs și am plâns cu ei. Mi-am dorit să-i fac să zâmbească, chiar dacă a trebuit uneori să fac pe clovnul. Am constatat că distragerea atenției avea efect. Îmi amintesc de o doamnă care se simțea foarte rău, dar a cărei stare se ameliora atunci când ne jucam. Când au sosit ursuleții de pluș erau înnebuniți de fericire', își amintește Daniela.

Tânăra însuflețea atmosfera în după amiezele petrecute în spital nu numai cu jocul de bingo ci și dansând pentru pacienți pe deja celebra piesă „Resistiré'. Dar n-au lipsit nici momentele dureroase, când unii dintre pacienți nu au putut fi salvați…

Daniela consideră ca închiderea spitalului este o decizie pripită. „Este o structură care a costat mii de euro și este greșit să fie desființată după numai două luni. Relaxarea socială, ieșirea oamenilor din izolare, va provoca o revenire a îmbolnăvirilor, pentru că sunt destule persoane iresponsabile', a mai adăugat tânăra.

Foto: 123rf

Citeste și:

Sute de iranieni au murit după ce au consumat metanol crezând că îi protejează de coronavirus

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate