Buchetul de mireasă din flori naturale și căldura – ce flori să alegi ca să reziste temperaturilor?

Ai nunta în curând și nu prea știi ce flori sunt mai potrivite, astfel încât să reziste pe durata întregii ceremonii? Ai opta pentru florile artificiale sau cele din hârtie, însă vrei ca buchetul să fie unul spectaculos? 

Spre deosebire de florile artificiale, cele naturale adaugă un plus de prospețime și frumusețe buchetelor de mireasă, însă ca acestea să reziste trebuie să iei în calcul câteva criterii: temperaturile ridicate, umiditatea, lumina soarelui etc. Trandafirii, calele, orhideele, plantele aromatice și florile de câmp sunt doar câteva dintre florile care rezistă foarte bine la temperaturi ridicate.

Buchete de mireasă din trandafiri

Trandafirii sunt florile clasice folosite în mai toate modelele de buchete de mireasa naturale. Sunt atât de multe sortimente, încât alegerea va fi cam dificilă, dar cu ajutorul unui florist cu experiență vei reuși să găsești un sortiment care să reziste căldurii. Dacă alte flori se pot ofili la razele solare, trandafirii colorați (roz, roșu, portocaliu) își vor menține culoarea vibrantă pe parcursul întregii zile festive.

Buchete de mireasă din cale

Calele conferă oricărui buchet de mireasă un aer de eleganță. Cele de culoarea albă sunt preferate, dar miresele care vor să iasă din anonimat nu renunță nici la cele colorate. În plus, calele pot fi găsite pe parcursul întregului an, iar în combinație cu trandafiri, crini sau orhidee vei obține un buchet de mireasă elegant, rafinat, dar și rezistent.

Buchete de mireasă din orhidee

Deși par delicate, orhideele sunt excelente pentru aranjamentele florale pentru o nuntă vara. Acestea sunt disponibile într-o paletă largă de culori și au avantajul de a se menține proaspete chiar dacă au fost ținute în căldură sau umiditate. Petalele de orhidee sunt acoperite cu o substanță cerată, care le ajută să reziste la temperaturi ridicate, prevenindu-se astfel uscarea și ofilirea.

Buchete de mireasă din flori de câmp și plante aromatice

Florile de sezon, în combinație cu ierburile de câmp sau plantele aromatice sunt opțiunea cea mai bună când vine vorba despre o nuntă în miez de vară. Mai mult, nici nu sunt scumpe și poți alege dintr-o gamă cromatică diversificată. Ca ierburi aromatice poți opta pentru mușețel, lavandă, rozmarin, în combinație cu spice de grâu sau floarea soarelui.

Buchete de mireasă din floarea-soarelui sau margarete

Îndrăzneață, dar și strălucitoare, floarea-soarelui aduce un strop de bucurie în cazul unei nunți cu tematică rustică. Poți opta pentru soiuri colorate, de la galben pal la galben portocaliu sau maro închis. Floarea soarelui, în combinația cu margarete oferă buchetului de mireasă o pată de culoare, dar și rezistență sporită la temperaturile ridicate. 

Cum poți menține florile proaspete?

Vara este anotimpul nunților, dar poate impune și dificultăți în ceea ce privește alegerea buchetului de mireasă. Poți opta pentru florile care să își păstreze longevitatea, dar totușiu va trebui să pui în aplicare și aceste sfaturi:

  • Depozitează buchetele în frigider;
  • Pune buchetul de mireasă și de nașă în vaze cu apă rece ca gheața; dacă au frunze pe tulpină îndepărtează-le, astfel încât doar tijele să stea în apă;
  • Până la biserică ține buchetele în pungi cu apă rece sau cu gheață;
  • Taie din timp tulpinele florilor care s-au înmuiat de la statul în apă, ține-le câteva minute sub jet de apă, apoi pune-le din nou în vază.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial