Bucătarul Liviu Chiorpec de la „Chefi la cuțite” a murit. De ce boală suferea prietenul lui Scărlătescu: „Nu mai era bine de foarte mult timp”

Veste tristă în familia emisiunii „Chefi la cuțite'. Bucătarul Liviu Chiopec, cel care a apărut de mai multe ori în show-ul culinar de la Antena 1, s-a stins din viață din cauza cancerului. Era foarte bun prieten cu Cătălin Scărlătescu, de curând vorbiseră și al telefon.

Ieri, 4 octombrie, Cătălin Scărlătescu a anunțat pe pagina lui de Facebook că bucătarul Liviu Chiorpec care a participat la „Chefi la cuțite' în 2019 ca concurent și în 2020 ca jurat, s-a stins din viață. „Drum bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească în pace', a scris Chef Scărlătescu pe Facebook.

E o dimineață în care îmi moare un prieten după o lungă și demnă luptă cu cancerul. Liviu Chiorpec, astăzi este doar despre tine și Sauvignonul va fi de acum încolo despre tine. Mi-e trist, mi-e frig, mă gândesc că cei buni și cu lumini în suflete pleacă prea brutal, prea rapid din viața ta. Ne-am cunoscut călcându-ne pe picioare la cursurile de tango și am continuat povestind despre mări, țări și cărți, iubiri pierdute și piruete ale vieții. Ne-am dus alături anii îmblânzindu-i cu șampanie și Sauvignon Blanc, căutând în noi sunete și forme. Să-i înveți, dragă Liviu, pe cei de sus, să bea șampanie la micul dejun', este mesajul postat de Raluca, o apropiată a lui Liviu.

Prietenia dintre Liviu Chiorpec și Cătălin Scărlătescu

Cei doi se știau de peste zece ani. 'Eu îl cunoșteam pe Liviu de vreo 10 ani, poate chiar mai bine și întotdeauna am avut o relație superbă. Am fost doi prieteni de gastronomie, șpriț. Așa ne întâlneam tot timpul, numai la evenimente de genul ăsta. Noi când ne întâlneam găteam, ba la el, ba pe la mine pe la fabrică. Nu aveai cum să ai vreo altfel de relație cu el pentru că era un om superb, un om care nu a deranjat niciodată pe nimeni, a vrut doar să facă bine.', a dezvăluit Cătălin Scărlătescu pentru FANATIK.

'A cărat boala aia foarte mult timp după el, foarte, foarte mult timp. Era în spital ultima dată când am vorbit. A încercat să fie tare, să o țină sus, încerca să fie tare, dar se simțea pe el că nu mai e bine. Nu mai era bine. El oricum nu mai era bine de foarte mult timp.', a spus Scărlătescu despre bunul său prieten.

Ultima apariție la TV a lui Liviu Chiorpec

În luna octombrie a lui 2020, Liviu Chiorpec a fost invitat în platoul de la „Chefi la cuțite', de la Antena 1. A jurizat preparatele lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu pentru a le da o amuletă. El a și glumit cu aceștia.

„Zici că sunt viu. Gata… e săptămâna aia în care putem să și bem ceva. Fata care face machiajul, vezi că nu mai am cearcăne, și îmi stă și părul bine… perfecțiune! Deci o iau acasă. Zici că sunt viu', a spus râzând corporatistul devenit bucătar.

Glumele nu s-au oprit aici, au continuat și după ce s-a aflat că el îi dă amuleta lui Cătălin Scărlătescu, pentru preparatul lui. „Am o etate, sunt un om bătrân, bolnav. De ce mi se întâmplă mie chestia asta? De ce presiunea asta?', a mai adăugat Liviu Chiorpec.

liviu-chiorpec-ultima-aparitie-la-tv-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Cine era Liviu Chiorpec

Liviu Chiorpec era de profesie inginer, dar a devenit bucătar după ce a muncit 20 de ani într-o corporație. „Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă… Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă', spunea când și-a făcut apariția în platoul de la „Chefi la cuțite', în octombrie 2019. Tot atunci, acesta a povestit despre relația de prietenie pe care o avea cu Chef Cătălin Scărlătescu. „L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (…) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă', spunea Liviu Chiorpec.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete