Bucătăria exterioară, opțiunea perfectă pentru pasionații de gătit, în zilele toride de vară

Bucătăria exterioară, opțiunea perfectă pentru pasionații de gătit, în zilele toride de vară

Căldura și aerul uscat din timpul verii reprezintă un disconfort pentru majoritatea oamenilor, iar realizarea treburilor casnice în această perioadă a anului nu mai reprezintă o relaxare.

Gătitul este una dintre activitățile care generează foarte multă căldură. Chiar dacă gătești dimineața sau seara, când aerul este mai răcoros, disconfortul termic apare și astfel plăcerea gătitului se diminuează.

În orice bucătărie bine echipată, sunt câteva dispozitive indispensabile, printre care aragazul, cuptorul, frigiderul și hota. Indiferent de felul în care alegi să gătești (prăjit, fiert, sote), pentru a menține un aer curat, este necesar să ai instalat unul dintre numeroasele modele de hote de bucatarie, pe care îl poți alege în funcție de designul camerei. Acest dispozitiv ajută la diminuarea căldurii degajate în timpul gătitului. Te scapă, așadar, de fumul, aburul și grăsimea rezultate în urma preparării diferitelor tipuri de mâncăruri. În perioada verii, fără o hotă instalată în bucătărie, ar fi mult mai dificil să menții încăperea răcoroasă.

Însă, dacă îți place foarte mult să gătești și această activitate te relaxează, poți lua în calcul amenajarea unei bucătării de vară. Astfel, nu vei mai sta cu griji că mirosul de la mâncărurile pe care le prepari se împrăștie în toată casa, nu vei mai avea probleme legate de căldura degajată de cuptor sau aragaz și nu vei mai alege rețetele în funcție de timpul de preparare și de fumul sau aburul pe care le generează.

Iată câteva detalii de care ar trebui să ții cont când amenajezi o bucătărie de vară.

Locul bucătăriei de vară

Conceptul de bucătărie de vară implică izolarea de spațiul locuibil, dar, în cazul terenurilor mici, aceasta poate fi amenajată și ca o extensie a casei. Poate fi construită cu patru pereți, exact ca o cameră normală, sau poate fi amenajată într-un foișor. O bucătărie open-space vine la pachet cu o ventilație perfectă, prospețime și răcoare. În același timp, crește probabilitatea de a te confrunta cu anumite neplăceri, precum apariția insectelor și a păsărilor, praful și frunzele aruncate de vânt.

Materialele folosite

Indiferent de alegerea făcută, pentru o bucătărie de vară, fie că este în aer liber, fie că este o extensie a casei, sunt necesare aceleași electrocasnice ca în cazul unei bucătării integrate în designul locuinței. Avantajul unei bucătării în aer liber este că poți folosi cu mai multă ușurință grătarul și astfel vei putea să prepari alimente sănătoase și ușor de digerat în perioada verii.

Totodată, în procesul de amenajare a unei bucătării de vară, trebuie să iei în calcul și condițiile meteorologice. Vânturile puternice, ploile abundente și căldura extremă nu trebuie să distrugă noua construcție. Drept urmare, alege materiale care sunt suficient de dure încât să facă față forței naturii, dar care să fie ușor de întreținut. Datorită durabilității și rezistenței sale, oțelul inoxidabil este o opțiune excelentă atât pentru blaturi, cât și pentru electrocasnice. Acest material oferă un aspect elegant bucătăriei, face față condițiilor meteorologice dificile și este foarte ușor de curățat. 

Odată ce bucătăria exterioară este construită, distracția poate începe. Fie că alegi să fii bucătar, de câteva ori pe săptămână, pentru rudele apropiate sau pentru prieteni, fie că organizezi o petrecere cu colegii de la serviciu, o bucătărie de vară îți poate ușura munca și te poate ajuta să te relaxezi în perioada verii.

Sursa foto: Monkey Business Images/ Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Arctic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial