Botoxul – aliat sau dușman?

Botoxul - aliat sau dușman

Descoperirea Botoxului, o formă purificată și diluată a înfricoșătoarei toxine botulinice a revoluționat medicina estetică așa cum nimeni nu ar fi crezut vreodată.

O descoperire epocală

Anii care se scurg își pun amprenta invariabil pe chipul nostru. Pielea își schimbă textura iar tenul nostru pierde din suplețea de altădată.

Totuși, cine s-ar fi gândit că în cea mai periculoasă și mortală toxină din lume se ascunde secretul tuturor vedetelor de pretutindeni? Pentru că acesta este principalul efect al intervențiilor cu botox asupra feței, făcute în mod responsabil și fără exagerări: îngheață pur și simplu ridurile.

Prezent la București cu ocazia simpozionului de estetică organizat de See.Try.Buy, medicul estetician, Kieran Bong, cunoscut pe plan mondial pentru intervențiile de succes pe care le realizează la nivelul feței, a declarat în exclusivitate pentru revista Avantaje“botoxul nu lasă să avanseze ridurile deja formate, iar șanțurile vizibile sunt relaxate și destinse cu efecte extraordinare asupra armoniei feței. Prin injectarea toxinei botulinice se blochează în mod reversibil impulsurile nervoase de la nivelul musculaturii faciale răspunzătoare cu ridurile de expresie. Acidul Hyaluronic, pe de altă parte, acționează din interior, hidratând țesuturile afectate. Atât injecțiile cu botox cât și cele cu acid hyaluronic ajută la redobândirea tinereții și recâștigarea tonusului la nivelul pielii.

Am două sfaturi importante pentru femeile din România: să nu doarmă cu fața pe o singură parte și să nu se expună la soare fără factorul cel mai ridicat.”

Expresii de gheață

Și dacă această substanță este atât de lăudată și des folosită, de ce fețele botoxate par înghețate și lipsite de expresie? Dr. Kieran Bong spune că genetica joacă un rol important. “Noi, medicii esteticieni, trebuie să luăm mereu în calcul factorul genetic. Nu trebuie să împietrim expresia feței, ci s-o desăvârșim. Să armonizăm trăsăturile. Mușchii trebuie să se relaxeze, pielea să se întindă, personal, eu nu creez statui, ci figuri destinse, tinere și fericite.”

dr. Kieran Bong

Corecția ridurilor cu ajutorul toxinei botulinice este un atu important în lupta cu trecerea timpului, încetinind procesul natural de îmbătrânire.

Efectele secundare precum paralizia facială, o asimetrie a buzelor, pleoape căzute, umflături, erupții cutanate sau leziuni, se datorează intervențiilor făcute de persoane slab calificate sau a frecvenței mult prea dese a acestor intervenții la nivelul feței.

Și dacă intenționezi ca în viitorul apropiat să-ți faci programare la cabinetul unui medic estetician, află că în urmă cu 10 ani asociația de Estetică a Chirurgilor Plastici din Marea Britanie a prezentat dovezi care atestau faptul că tratamentele cu botox pot crea dependență: 40% dintre cei care au folosit injecțiile cu botox au exprimat o dorință compulsivă de a încerca și mai des și mai mult.

Florentina Mușat

foto: 123rd, Kieran Bong – Essence Medical

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete